MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

.

Democracy and Resilience in Modern Society

 

.

Undergraduate study program Psychology

 


.

Studiji

Široki izbor studijskih programa omogućuje studentima zadovoljenje interdisciplinarnih istraživačkih interesa.

.

Cjeloživotno obrazovanje

Fakultet nudi mogućnost obrazovanja kroz stručne i znanstvene centre koji nude različite programe.

.

Znanost

Znanstvenici Filozofskog fakulteta svojim radom sudjeluju u razvoju humanističkih i društvenih znanosti u zemlji i inozemstvu.


 Online servisi GSuite Nastavnički portal Studomat


16.03.2023

Prof.dr.sc. Ina Reić Ercegovac je izabrana za dekanicu Filozofskog fakulteta u Splitu

Na 2. izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu u akad. god. 2022./2023., održanoj 16. ožujka 2023. godine, prof.dr.sc. Ina Reić Ercegovac, aktualna prodekanica za nastavu i studentska pitanja je izabrana za dekanicu u mandatnom razdoblju akad. god. 2023. /2024., 2024. /2025., 2025. /2026.
Prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac će dužnost dekanice Filozofskog fakulteta u Splitu preuzeti dana 1. listopada 2023. godine.

Popis obavijesti

Događanja

Predavanje akademika dr. sc. Radoslava Tomića
...
Gostovanje austrijske spisateljice dalmatinskih korijena Anne Baar
...
SAVJETOVANJE O NACRTU PRIJEDLOGA STATUTA FILOZOFSKOG FAKULTETA U SPLITU
Dana 22. listopada 2022. godine, stupio je na snagu Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine 119/22.- u daljnjem tekstu: Zakon), koji u članku 109. st. 1. propisuje obvezu visokih učilišta na usklađivanje Statuta i drugih općih akata sa Zakonom i to najkasnije u roku od 6 mjeseci od stupanja na snagu Zakona.  
Predstavljanje nastavne baze: Udruga SUNCE
...
Održana radionica o elektroničkim izvorima u društvenim i humanističkim znanostima
...
ERASMUS+ RADIONICA ZA STUDENTE: KAKO I ZAŠTO SE PRIJAVITI NA NATJEČAJ ZA MOBILNOST U SVRHU STUDIJA?
...
Mini-ciklus radionica: Znanstveni rad i informacijske vještine – podrška iz knjižnice
...
Održana znanstveno-stručna konferencija:  Nastavničkim kompetencijama prema kompetencijama studenata
...

Nastava/Studenti

NAPOMENA STUDENTIMA ZA UPIS GODINE/SEMESTRA
Studenti su dužni tijekom studija  sami  voditi računa o upisanim obveznim, izbornim i predmetima modula s pripadajućim ECTS bodovima, a u skladu s aktualnim Redovima predavanja te redovito provjeravati status svojih predmeta u Studomatu.  Za više informacija o uvjetima i načinu upisa predmeta, molimo pogledati  ovdje , a za sve nejasnoće i pitanja možete se obratiti Službi za studentske poslove.
ZAPRIMANJE STUDENTSKIH ZAMOLBI
Sve studentske zamolbe šalju se elektronskim putem na mail pisarnica@ffst.hr ili dostavljaju osobno na glavni protokol Fakulteta.
UVJETI UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
Uvjeti upisa u više godine studija
Odluka o utvrđivanju ispitnih rokova i rokova za prijavu i obranu završnog i diplomskog rada u ak. god. 2022.-2023.
Odluka o utvrđivanju ispitnih rokova i rokova za prijavu i obranu završnog i diplomskog rada u ak. god. 2022.-2023.
OBAVIJEST O ŠKOLARINAMA, UPISNINAMA I NAKNADAMA U AKAD. GOD. 2022./2023.
Na 11. sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu donesena je Odluka o o utvrđivanju iznosa upisnina, školarina i ostalih naknada u akad. god. 2022./2023. Odluka FV Dopuna Odluke FV
Poziv na radionicu - Upravljanje tremom u javnim nastupima
...
Cijepljenje studenata protiv HPV-a - 29. 3. 2023.
Pozivamo Vas na organizirano besplatno cijepljenje protiv HPV -a u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Sveučilišta u Splitu, Studentskog centra Split i Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Cijepljenje će se provoditi na punktu SPORTSKA DVORANA SD DR. FRANJO TUĐMAN (KAMPUS)  bez prethodne narudžbe. Cijepljenje će provoditi  Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ u: Srijedu, 29.3.2023. god. od 14:00-16:00 sati Molimo sve studente koji su prvu dozu cjepiva protiv HPV-a primili u 1.mj. 2023. god. da se odazovu na drugu dozu cjepiva u gore navedenom terminu. Za više informacija, pogledajte ovdje.
Studentsko natjecanje Start It Up
Ove godine održava se  studentsko natjecanje Start It Up . Osnovni cilj ovoga projekta je  edukacija mladih i proaktivnih studenata  s idejom pokretanja startup-a. Za natjecatelje smo organizirali četiri radionice kroz koje će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitoga poslovanja te smo im  osigurali financijski poticaj kao glavnu nagradu  kako bismo im olakšali ulazak u poslovni svijet te brojne druge nagrade.   “Natjecanje „Start It Up” projekt je u organizaciji  Hrvatske studentske asocijacije (HSA) , namijenjen je mladim i budućim poduzetnicima s glavnim ciljem  edukacije  i pružanja  financijske pomoći  pri pokretanju vlastitog startup-a.    Kroz tri jednodnevne edukacije, timovi će imati priliku educirati se o pokretanju vlastitog poslovanja i istaknuti se kroz razne izazove, a na završnom natjecanju najbolja ideja osvaja  novčanu nagradu od 3.000 eura .   Prijave na natjecanje su  otvorene , te se zatvaraju  12.travnja.     Prijavite svoje ideje ispunjavanjem obrasca:  https://forms.gle/AfNiZYaicMPTeGxK8  i napravite korak ka uspjehu!   Za više informacija i hodogram aktivnosti posjetite Instagram profil projekta:  https://www.instagram.com/startitup_hsa/  “. Plakat

Znanost/Međunarodna suradnja

Erasmus+, KA107, Izrael: Odluka o odabiru kandidata za odlaznu mobilnost osoblja
Objavljena je konačna Odluka o odabiru kandidata za odlaznu mobilnost osoblja prema partnerskoj zemlji u Izraelu: https://www.unist.hr/me%C4%91unarodna-suradnja/me%C4%91unarodna-razmjena-i-natjecaji/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/rezultati-natjecaja/artmid/7575/articleid/15908/preview/true
Stipendije francuske vlade
Natjecaji  za stipendije francuske vlade (jezicne i znanstvene) su u tijeku te ih mozete naci na stranicama : h ttps://www.croatie.campusfrance.org/fr/bourses-du-gouvernement-francais-20232024-appel-a-candidatures https://www.croatie.campusfrance.org/fr/bourses-linguistiques-du-gouvernement-francais-2023-appel-a-candidatures Rok za prijavu : 15.04.2023. Trenutno je u tijeku i natjecaj za stipendije France Excellence Europa https://www.croatie.campusfrance.org/fr/le-programme-de-bourses-france-excellence-europa-2023 Rok za prijavu : 31.03.2023.z  
Ljetne škole u Grčkoj, Rumunjskoj, Češkoj i Gruziji
...
ERASMUS+ RADIONICA ZA STUDENTE: KAKO I ZAŠTO SE PRIJAVITI NA NATJEČAJ ZA MOBILNOST U SVRHU STUDIJA?
...
Mini-ciklus radionica: Znanstveni rad i informacijske vještine – podrška iz knjižnice
...
Erasmus+ (KA107, Izrael): rang lista osoblja
Na temelju Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+, Suradnja s partnerskim zemljama, Ključna aktivnost 1 (KA107)-omotnica ENI-Izrael u Natječajnoj godini 2020., koji je raspisan i objavljen na mrežnoj stranici Sveučilišta u Splitu dana 10. veljače 2023. godine, Povjerenstvo za rangiranje kandidata za Erasmus+ natječaje mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja na Filozofskom fakultetu  donosi  Odluku   o rang listi kandidata za mobilnost osoblja u svrhu osposobljavanja/podučavanja   u okviru Erasmus+ programa za Natječajnu godinu 2020. – ak. god.2022/23 . 
PRESENTATION OF SCHOLARSHIPS FOR TAIWAN
TAIWAN SCHOLARSHIP HUAYU ENRICHMENT SCHOLARSHIP The Education Division of the Taipei Economic and Cultural Office in Austria would like to give students and interested parties the opportunity to directly ask questions regarding the Taiwan- and Huayu Enrichment- scholarships. In addition, information will be provided about the TOCFL test, which is required for the application of some scholarships. When: Wednesday, March 22nd 2023, 14:00-15:00 Where: online Meeting via Google Meet (Meeting Link: meet.google.com/ruj-wsuq-oux) In order to address questions and specific interests, or to announce any changes, we ask for registration at: https://docs.google.com/forms/d/18Ci78nyTVmBz24N-ioDXb6cLBP1e_e-YGIqSQROZKWA/edit
Želite li dobiti informacije o stipendijama francuske vlade i studiranju u Francuskoj ?
...

Poslovanje

Konverzija iznosa iskazanih u kunama
Konverzija iznosa iskazanih u kunama u eure sukladno Odluci o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN, 85/2022): -  u Odluci Senata od 14. srpnja 2022. godine (KLASA: 029-3/22-01-13; URBROJ: 2181-202-3-01-22-7) - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija u akad. god. 2022./2023. - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija u akad. god. 2022./2023. Fiksni tečaj konverzije određen je na 7,53450 kuna za jedan euro.    
Odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za ak. god. 2021./2022.
Na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj 15.9.2021. donesene su odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za samofinancirajuće studije i programe te vanjske suradnike Fakulteta u ak. god. 2021./2022. Na 1. izvanrednoj virtualnoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj od 11. do 12.10.2021. donesena je odluka kojom se mijenja odluka o načinu obračuna rada na samofinancirajućim studijima i programima, a koja se primjenjuje na rad u akad. god. 2021./2022.google maps embed iframe generator