MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

30.03.2022

Humanist - Kulture mira - Call for Papers

Studentski časopis Humanist Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu ponovno poziva sve zainteresirane na suradnju.
Novi broj časopisa na temu Kulture mira već je u nastajanju. Uredništvo se stoga raduje prijedlozima ili već gotovim radovima.

Radovi bi se trebali odnositi na aktualne situacije u Europi i svijetu. Jer upravo humanistički pogled na svijet uključuje bitne primjere kultura mira u povijesti i sadašnjosti. Trebamo naglasiti da je Europa kolijevka kulture i majka velikih književnika, psihologa, kritičara, umjetnika… Osvještavanje na ovu temu čini se bitnijim no ikad.

Radovi mogu biti književni, esejistički, grafički, likovni…, oni mogu predstavljati i razgovore s kolegicama i kolegama…, osvrte na knjige, gostujuća predavanja, predstave…, intervjue s docenticama i docentima…, a sve pod podnaslovom Tko smo mi (unutar kultura mira i/ili unutar Europe).

Prijedloge zaprimamo do 31.05.2022. god. na e-mail uredništva. Gotovi radovi trebaju biti dostavljeni na e-mail uredništva najkasnije do 30.06.2022. god. Postoji i mogućnost publiciranja pojedinih radova na stranom jeziku. Veselimo se svakom kontaktu! Svi prijedlozi i radovi, kao i konstruktivne kritike ili pohvale, dobrodošli su!

Uredništvo časopisa Humanist
Kristina Granić
e-mail: humanist@ffst.hr

Popis obavijesti