MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

.

Studiji

Široki izbor studijskih programa omogućuje studentima zadovoljenje interdisciplinarnih istraživačkih interesa.

.

Cjeloživotno obrazovanje

Fakultet nudi mogućnost obrazovanja kroz stručne i znanstvene centre koji nude različite programe.

.

Znanost

Znanstvenici Filozofskog fakulteta svojim radom sudjeluju u razvoju humanističkih i društvenih znanosti u zemlji i inozemstvu.


 

Filozofski fakultet u Splitu


 Online servisi GSuite Nastavnički portal Studomat


08.06.2022

Obavijest studenticama/studentima o pravilima odijevanja na Filozofskom fakultetu u Splitu

Molimo studentice/studente da se prilikom boravka u prostorijama Fakulteta pridržavaju uvriježenih pravila primjerenog odijevanja u akademskom okruženju.
Neprihvatljivo je u prostorijama Fakulteta boraviti u odjeći koja uključuje: kratke hlače; suknje i haljine mini duljine; odjeću i obuću namijenjenu nošenju na plaži i sličnim mjestima; prozirnu odjeću te druge odjevne predmete koji se ne smatraju primjerenima u javnim i državnim ustanovama u RH.
Ljubazno vas molimo da se pridržavate ovih smjernica, a u suprotnom ćete biti zamoljeni da napustite zgradu Fakulteta. 
Zahvaljujemo na razumijevanju. 
Uprava Fakulteta

Popis obavijesti

Događanja

Predstavljanje monografije : Hrvatsko–talijanske filološke studije u čast profesorici emeriti Ljerki Šimunković
...
Gimnazijska ekranizacija Sna ljetne noći
...
Promocija magistara na FFST
...
Otvorenje izložbe ANTE MANDARIĆ – prostori umjetničkog traganja
...
PREDAVANJE „ŠAHIRANA POLJA HRVATSKE OD KRBAVSKE BITKE 1494. DO MARKOVA TRGA 1990.“ i „SV. IKONA - MOLITVA U BOJI“
Dana 15. lipnja 2022. u 17. 30 i 18:30 h u prostorijama Filozofskog Fakulteta u Splitu, Poljička cesta 35, dvorana P2 održat će se dva predavanja:   17.30 - Mate Božić - „ŠAHIRANA POLJA HRVATSKE OD KRBAVSKE BITKE 1494. DO MARKOVA TRGA 1990.“ 18.30 - Maja Galić i Bruna Periš - „SV. IKONA - MOLITVA U BOJI“ Predavanje organizira udruga Alumni Filozofskog fakulteta u Splitu i Hrvatski plemićki zbor – splitski ogranak te Udruga studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ – ISHA Split. Veselimo se Vašem dolasku i sudjelovanju! Pozivnica na interaktivno predavanje
Održan koncert solista i orkestra Umjetničke akademije
...
Predavanje prof. Dana Zemana sa Sveučilišta u Varšavi
...
Filozofski fakultet pobjednik na pub-kvizu Sveučilišta!
...
Suradnja FFST - UMAS - predstavljen ansambl mandolina
...
Promocija sveučilišnih prvostupnika na FFST
...
Suradnja FFST - UMAS otvorena koncertom saksofona
...
Filozofski fakultet na Festivalu znanosti 2022.
...

Nastava/Studenti

Prodaja udžbenika inojezičnog hrvatskog Prijeđimo na ti 1
Udžbenik inojezičnog hrvatskog  Prijeđimo na ti 1 , čije su autorice  Josipa Korljan Bešlić  i  Helena Burić  (Centar za hrvatske studije u svijetu i Odsjek za hrvatski jezik i književnost), prodavat će se po promotivnoj cijeni od 27. lipnja do 28 lipnja 2022., na porti Fakulteta, Poljička ulica 35.
U razgovoru s Meštrovićem - na kraju ljetnog semestra u Centru za hrvatske studije u svijetu
...
Natječaj za upis u program PPDMS
Raspisan je Natječaj za upis polaznika u program PPDMS u akad. god. 2022./2023. Rok za prijavu je do  19. kolovoza 2022. godine. /_news/40321/2. Natjecaj PPDMS.docx /_news/40321/2.1. Prijavnica za upis PPDMS(2).doc
Natječaj za upis u program PPDMO
Raspisan je Natječaj za upis polaznika u program PPDMO u akad. god. 2022./2023. Rok za prijavu je do  19. kolovoza 2022. godine. /_news/39997/1. Natjecaj PPDMO.docx /_news/39997/1.1. Prijavnica za upis u PPDMO-2021-22.(1).doc
Obavijest o javnoj obrani doktorskog rada doktorandice Sare Brodarić Šegvić
Vijeće Filozofskog fakulteta u Splitu na 8. redovitoj sjednici u akademskoj godini 2021./2022., održanoj dana 18. svibnja 2022. godine, odlučilo je da će se dana 9. lipnja 2022. godine, u 11.00 sati, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu, Poljička cesta 35, održati javna obrana doktorskog rada doktorandice Sare Brodarić Šegvić pod naslovom Utjecaj izloženosti medijima na engleske jezične kompetencije u usporedbi s talijanskima kod učenika srednjih škola u Splitu / Media – exposure and its influence on English vs. Italian language competences of high school students in Split. Pozivaju se zainteresirani da prisustvuju javnoj obrani doktorskog rada.
Čile u Splitu i Split u Čileu: studenti Filozofskoga fakulteta obilježili dvije velike obljetnice
...
Otvoren natječaj za stipendije Europskog Foruma Alpbach
Udruga Klub Alpbach Hrvatska raspisuje  natječaj za dodjelu 7 stipendija za sudjelovanje na ovogodišnjem  Europskom Forumu Alpbach   koji se održava od 20.8. do 2.9. u Alpbachu u austrijskoj pokrajini Tirol.  Vrijednost jedne stipendije iznosi 2.500 EUR  i pokriva: 1) Sudjelovanje na Europskom Forum Alpbach 2) Džeparac u visini 260 EUR (20 EUR/dan)* 3) Smještaj s doručkom 4) Lokalni javni prijevoz u Austriji 5) Posjete lokalnim turističkim atrakcijama u Austriji Natječaj je otvoren do 5.6. u 23:59 sati , prijave preko linka:  https://www.surveymonkey.com/r/EFA2022KAH . Prijaviti se mogu svi studenti i mladi profesionalci s boravištem u RH u dobi do 30 godina bez obzira na akademsku disciplinu. Tekst Natječaja možete pronaći ovdje.
Doktorski rad doktoranda Slobodana Stamatovića
OBAVIJEST da je doktorski rad i Izvještaj Povjerenstva za ocjenu doktorskog rada (DR.SC.-02) doktoranda Slobodana Stamatovića podnesen nalazi se na ovoj poveznici .

Znanost/Međunarodna suradnja

Natječaj za prijavu projekata bilateralne suradnje PHC "Cogito" : Rok za prijave : 30. lipnja 2022.
Program Hubert Curien "Cogito"  je hrvatsko-francuski program u području znanosti i tehnologije kojeg od 2002. zajednički provode  Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH  i  Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj . Cilj ovoga programa je olakšati i razviti visokokvalitetnu znanstvenu i tehnološku suradnju hrvatskih i francuskih znanstvenika na zajedničkim znanstvenoistraživačkim projektima. Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike. Program obuhvaća sva znanstvena područja, a posebna pozornost posvetit će se projektima tematski vezanima uz projekte okvirnoga programa za istraživanje i inovacije Obzor Europa. Rok za prijave : 30. lipnja 2022. godine Tekst natječaja dostupan je putem sljedećih poveznica :    Za hrvatske znanstvenike : https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/natjecaj-za-sufinanciranje-hrvatsko-francuskih-znanstvenoistrazivackih-projekata-u-sklopu-programa-cogito-partnerstvo-hubert-curien-za-razdoblje-2023-2024/4859    Za francuske znanstvenike : https://www.campusfrance.org/fr/cogito  
PROF. DR. SC. SANJA STANIĆ DOBITNICA PLAKETE SVEUČILIŠTA U SPLITU
...
ODRŽANA 14. MEĐUNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA ICFE 2022 - CONFERENCE IN THE FIELD OF EDUCATION
...
Erasmus+: rang lista prijava osoblja pristiglih u svibnju
Povjerenstvo Filozofskog fakulteta za rangiranje prijava studenata i osoblja FFST na natječaje za mobilnost u okviru programa Erasmus+ koje objavljuje Sveučilište u Splitu, objavljuje Odluku o rang listi kandidata pristiglih u mjesecu travnju. Privitak: rang lista osoblja za mjesec svibanj .
Promocija knjige Dr. Ive Banca "Sedamdeset i prva: Uspon i pad hrvatskoga nacionalno-reformnog pokreta"
...
SHOUT Pitch Day 02.06. : upoznajte poslodavce i ponude stručne prakse za studente društvenih i humanističkih znanosti
...
Najava predavanja: dr.sc. Monika Kopytowska (Sveučilište u Lodzu), 2.6.2022.
Gostujuća profesorica dr. sc.  Monika Kopytowska   (Sveučilište u Lodzu) održat će predavanja 2. lipnja 2022. u sklopu programa Erasmus+ KA1:   Religion, language, and society interface from the perspective of MPA  (8.00, P7) Populism, social media   and (mediated) social reality    (9.00, P7)   Gostujuća predavanja u sklopu su redovne nastave izv. prof. dr. sc. Jagode Granić iz kolegija  Sociolingvistika  na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost.
Gostovanje prof. dr. sc. Lina Veljaka
...

Poslovanje

Odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za ak. god. 2021./2022.
Na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj 15.9.2021. donesene su odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za samofinancirajuće studije i programe te vanjske suradnike Fakulteta u ak. god. 2021./2022. Na 1. izvanrednoj virtualnoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj od 11. do 12.10.2021. donesena je odluka kojom se mijenja odluka o načinu obračuna rada na samofinancirajućim studijima i programima, a koja se primjenjuje na rad u akad. god. 2021./2022.

 

Prezentacija Filozofskog fakulteta u Splitu


Edukativni film protiv diskriminacije i uznemiravanja na Sveučilištu u Splitu


Studomat


google maps embed iframe generator