MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

.

Undergraduate study program Psychology

 


.

Studiji

Široki izbor studijskih programa omogućuje studentima zadovoljenje interdisciplinarnih istraživačkih interesa.

.

Cjeloživotno obrazovanje

Fakultet nudi mogućnost obrazovanja kroz stručne i znanstvene centre koji nude različite programe.

.

Znanost

Znanstvenici Filozofskog fakulteta svojim radom sudjeluju u razvoju humanističkih i društvenih znanosti u zemlji i inozemstvu.


 Online servisi GSuite Nastavnički portal Studomat


13.11.2023

MIRISI DJETINJSTVA NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U SPLITU

U organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i splitskih dječjih vrtića: Dječjeg vrtića Radost, Dječjeg vrtića Cvit Mediterana, Dječjeg vrtića Grigor Vitez te Dječjeg vrtića Marjan održan je znanstveno-stručni skup: ‘26. dani ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Splitsko-dalmatinske županije "Mirisi djetinjstva". Skup je okupio preko 250 stručnjaka i znanstvenika s ciljem razmjene iskustva i unaprjeđenja područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Organiziran je pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, te uz sponzorstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Tema skupa, koji se organizira nakon trogodišnje stanke, je umrežavanja kao strategije učenja.
Skup je otvorila dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac, nakon čega je prisutne pozdravio gradonačelnik grada Splita prof. dr. sc. Ivica Puljak. Ispred Splitsko-dalmatinske županije, koja je snažno  doprinijela organizaciji skupa, prisutne je pozdravio g. Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, a ispred Agencije za odgoj i obrazovanje, ravnateljica gđa. Darija Kurtić. Ministarstvo znanosti i obrazovanja se prisutnima obratilo preko pisma voditeljice Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje gđe. Larise Ott Filipović te je pozdravni segment programa zaokružio g. Dubravko Vukovac, predsjednik organizacijskog odbora.
Riječ je o jednoj u nizu aktivnosti koje organizira Odsjek za rani i predškolski odgoj Filozofskog fakulteta u Splitu, perjanice za odgoj djece predškolske dobi Splitsko-dalmatinske županije. Odsjek sa svojim nastavnicima brine o edukaciji djelatnika posvećenih cjelovitom razvoju i učenju djece, razvijanju njihova kritičkog i kreativnog mišljenja i iskorištavanju potencijala. Studijski programi koji se izvode unutar Odsjeka su: Prijediplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, izvanredni Diplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, te Razlikovni program. Uz nastavu, djelatnici Odsjeka organiziraju niz dodatnih edukacija i radionica kako bi bili aktivni član lokalne sredine i doprinosili razvoju svojim znanjem. Jedna od takvih aktivnosti je i ova konferencija, koja se održala uz veliki trud predsjednika organizacijskog odbora, Dubravka Vukovca, predsjednika programskog odbora, doc. dr. sc. Branimira Mendeša te predsjednika znanstvenog odbora, doc. dr. sc. Tonija Maglice i svih ostalih kolega s Odsjeka za rani i predškolski odgoj.  
Svoje zadovoljstvo organizacijom događaja nije krila dekanica prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac, koja je navela kako Filozofski fakultet u Splitu s ponosom njeguje tradiciju organiziranja znanstvenih i stručnih skupova iz područja odgoja i obrazovanja, gdje Mirisi djetinjstva zauzimaju važno mjesto u nastojanjima Fakulteta da bude stožerna, kako znanstvena, tako i stručna institucija za pitanja odgoja i obrazovanja u cijeloj vertikali; od najranije - jasličke dobi, do visokog obrazovanja. Dekanica je navela kako znanstvenici, nastavnici i studenti Filozofskog fakulteta u tome imaju važnu ulogu jer svojim djelovanjem kontinuirano doprinose širenju znanstvenih spoznaja, povezivanju stručnjaka te umrežavanju studenata, profesora i odgojno-obrazovne prakse. 
 

Popis obavijesti

Događanja

Odgađa se predavanje dr. sc. Ante Nazora
Predavanje dr. sc. Ante Nazora  koje se trebalo održati 4. prosinca 2023. godine na Filozofskom fakultetu u Splitu, odgađa se zbog spriječenosti predavača. 
Advent na Filozofskom 2023.
...
Najava predavanja: Dizajnerske prakse u muzejskoj komunikaciji
...
Najava sudjelovanja tima Dioklecijanovi psiholozi na 5. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku
...
Akcija darivanja krvi
...
Najava predavanja: Pablo Picasso - umijeće preobrazbe i moć slike
...
Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Udruga bivših studenata i prijatelja Filozofskog fakulteta u Splitu organizirala je javno predavanje umirovljenog generala zbora dr. sc. Mirka Šundova. General Šundov održao je predavanje pod nazivom „Napad-obrana-opsada: bitka za Vukovar“. Na početku samog događaja u ime Uprave Filozofskog fakulteta u Splitu okupljenima se obratio prodekan za međunarodnu suradnju i znanost doc. dr. sc. Nikša Varezić. Okupljene je kroz program događaja vodila Barbara Žaja. Uz studente i nastavnike Filozofskog fakulteta u Splitu, navedenom događaju prisustvovali su i kadeti sa studija Vojno pomorstvo. Po završetku javnog predavanja uslijedio je mimohod sa svijećama do murala u Vukovarskoj ulici.
Smotra Sveučilišta u Splitu
...

Nastava/Studenti

OBAVIJEST O SISTEMATSKOM PREGLEDU BRUCOŠA (DVOPREDMETNI STUDIJI)
  Studenti prve godine sveučilišnih prijediplomskih  dvopredmetnih studija trebaju se prijaviti na sistematski pregled putem dole navedenog linka . Studenti koji su obavezni doći na sistematski pregled su osobe sa zdravstvenom iskaznicom HZZO-a (na žalost nismo u mogućnosti primati strane studente i hrvatske studente iz BiH koji nemaju hrvatsko zdravstveno osiguranje). Molimo studente da sobom na pregled ponesu specijalističke nalaze ukoliko boluju od nekih bolesti. https://www.terminko.hr/lokacija/bacvice2/sistematski-pregled-studenata-prve-godine-studija/1  
NAPOMENA STUDENTIMA ZA UPIS GODINE/SEMESTRA
Studenti su dužni tijekom studija  sami  voditi računa o upisanim obveznim, izbornim i predmetima modula s pripadajućim ECTS bodovima, a u skladu s aktualnim Redovima predavanja te redovito provjeravati status svojih predmeta u Studomatu.  Za više informacija o uvjetima i načinu upisa predmeta, molimo pogledati  ovdje , a za sve nejasnoće i pitanja možete se obratiti Službi za studentske poslove.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU ISPITNIH ROKOVA I ROKOVA ZA PRIJAVU I OBRANU ZAVRŠNOG I DIPLOMSKOG RADA U AK. GOD. 2023./2024.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU ISPITNIH ROKOVA I ROKOVA ZA PRIJAVU I OBRANU ZAVRŠNOG I DIPLOMSKOG RADA U AK. GOD. 2023./2024.
ODLUKE O UTVRĐIVANJU IZNOSA UPISNINA, ŠKOLARINA I OSTALIH NAKNADA U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024.
ODLUKA O UTVRĐIVANJU IZNOSA UPISNINA ŠKOLARINA I OSTALIH NAKNADA U AKADEMSKOJ GODINI 2023./2024 Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju iznosa upisnina školarina i ostalih naknada u ak. god 2023./2024. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrdjivanju iznosa upisnina skolarina i ostalih naknada u akad. god. 2023./ 2024. - 13. rujna 2023. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju iznosa upisnina školarina i ostalih naknada u ak. god. 2023./2024. - 18. listopada 2023.
VAŽNA OBAVIJEST O PLAĆANJU ŠKOLARINA ZA STUDENTE KOJI MIJENJAJU STUDIJSKI PROGRAM!!!
Temeljem tumačenja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH o subvencioniranju školarine, zaprimljenog na Filozofski fakultet sa Sveučilišta u Splitu nakon završetka upisa u prvu godinu prijediplomskih i integriranog studija u ljetnom upisnom roku (21. srpnja 2023. u 16 sati), obavještavamo studente koji u ak. god. 2023./2024.   ne upisuju prvi put prvu godinu studija (ranije su studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) da su dužni, osim troškova upisnine , platiti i troškove školarine u punom iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn). Osim studenata koji prvi put upisuju prvu godinu prijediplomskih studija, od plaćanja školarine  su izuzeti i studenti koji: 1. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija  pod uvjetom da su na prethodnom studiju  u prethodnoj ak. godini ostvarili  minimalno 55 ECTS bodova* 2. drugi put upisuju prijediplomsku razinu studija  pod uvjetom da su na prethodnom studiju  u prethodnoj ak. godini ostvarili  minimalno 30 ECTS  bodova ako su  studenti s utvrđenim tjelesnim oštećenjem od 60% ili više te ako su studenti iz sustava alternativne skrbi* Posebna napomena za studente koji mijenjaju jedan studijski smjer na dvopredmetnim studijima Filozofskog fakulteta u Splitu: Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili manje od 30 ECTS bodova plaćaju puni iznos školarine u iznosu od 929,06 € (7.000,00 kn). Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 30 ECTS bodova na studijskom programu kojeg nastavljaju studirati, dužni su platiti polovinu iznosa pune školarine u iznosu od 464,53 € (3.500,00 kn). Studenti dvopredmetnih studija Filozofskog fakulteta u Splitu koji u ak. god. 2023./2024. mijenjaju jedan studijski smjer, a u prethodnoj akademskoj godini su ostvarili 55 ili više ECTS bodova, oslobođeni su plaćanja školarine. S obzirom na gore navedeno, naknadno pristiglo tumačenje resornog Ministarstva, a u namjeri da se studentima olakša izvršenje financijske obveze, dozvoljava se plaćanje punog iznosa školarine u dva jednaka obroka kako slijedi: 1. prvi obrok (u iznosu od 464,53 € ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 20. rujna 2023. 2. drugi obrok (u iznosu od 464,53 € ) studenti su dužni uplatiti najkasnije do 15. prosinca 2023.  VAŽNO! Potvrdu o uplati potrebno je dostaviti Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr. Podatke za uplatu (IBAN, model, poziv na broj i opis plaćanja) studenti koji su obveznici plaćanja školarine temeljem ove obavijesti će dobiti e-mailom do kraja kolovoza. Za dodatne informacije i upite, molimo javiti se Službi za studentske poslove na referada@ffst.hr.   Navedena mogućnost plaćanja iznimno vrijedi samo za upis u ak. godinu 2023./2024. i to samo za studente na koje se ova obavijest odnosi (koji ne upisuju prvi put prvu godinu studija, odnosno koji su ranije studirali kao redoviti studenti na drugom studiju) i koji su obveznici plaćanja punog iznosa školarine. *studenti koji su ranije studirali, a smatraju da spadaju u navedene kategorije dužni su dostaviti dokaz o ostvarenim ECTS bodovima u Službu za studentske poslove Filozofskog  fakulteta u Splitu. Uprava Filozofskog fakulteta u Splitu
ODLUKA O UTVRĐIVANJU POČETKA NASTAVE U AKAD. GOD. 2023./2024. TE TERMINA I UVJETA UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
ODLUKA O UTVRĐIVANJU POČETKA NASTAVE U AKAD. GOD. 2023./2024. TE TERMINA I UVJETA UPISA U VIŠE GODINE STUDIJA
ZAPRIMANJE STUDENTSKIH ZAMOLBI
Sve studentske zamolbe šalju se elektronskim putem na mail pisarnica@ffst.hr ili dostavljaju osobno na glavni protokol Fakulteta.
Obavijest o javnoj obrani doktorskog rada doktoranda Nikole Bojića
Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Splitu na 2. redovitoj sjednici u akademskoj godini 2023./2024., održanoj dana 22. studenoga 2023. godine, odlučilo je da će se dana 13. prosinca 2023. godine, u 14.00 sati, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu, Poljička cesta 35, održati javna obrana doktorskog rada doktoranda Nikole Bojića pod naslovom  Prostorno planiranje u Hrvatskoj od 1955. do 1975. i Lefebvreova teorija proizvodnje prostora. Pozivaju se zainteresirani da prisustvuju javnoj obrani doktorskog rada.  

Znanost/Međunarodna suradnja

SEA-EU-UCA-Staff Week-poziv na sudjelovanje
...
Otvoren je natječaj za CEEPUS Freemover mobilnosti
...
Erasmus+ KA131- INTERNATIONAL OPENING- 2023
...
Bauhaus Spring School
Sveučilište u Splitu zaprimilo je od Sveučilišta Bauhaus u Weimaru   ponudu kratkoročnih mobilnosti (tzv. BIP) za studente: 
Novi natječaji za mobilnost osoblja
...
STRUČNA PRAKSA U RIMU Istituto San Leone Magno
...
Tečaj korejskog jezika, kulture i povijesti u zimskom semestru ak. god. 2023./2024.
...
Filozofski fakultet u Splitu sudjeluje u provedbi Erasmus+ Teacher Academies projekta
Filozofski fakultet u Splitu ponosan je što je dio projekta naziva: „Trans-national STEM teacher education focussing on transversal competence and sustainability education“ (acaSTEMy), koji je započeo s implementacijom u jesen ove godine. Riječ je o projektu financiranom u sklopu Erasmus+ Teacher Academies poziva, gdje je glavni cilj novofinanciranih 11 projekata razviti višejezičnost, jezičnu svijest i kulturnu raznolikost, budući da se projekti naslanjaju na strategiju obrazovanja nastavnika u skladu s prioritetima EU-a u obrazovnoj politici. Implementacija ciljeva strategije dovodi do razvoja jedinstvenog Europskog obrazovnog prostora koji ima zajedničku viziju Europske Unije za sektor obrazovanja i osposobljavanja.

Poslovanje

Konverzija iznosa iskazanih u kunama
Konverzija iznosa iskazanih u kunama u eure sukladno Odluci o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN, 85/2022): -  u Odluci Senata od 14. srpnja 2022. godine (KLASA: 029-3/22-01-13; URBROJ: 2181-202-3-01-22-7) - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija u akad. god. 2022./2023. - U Natječaju Sveučilišta u Splitu za upis studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija u akad. god. 2022./2023. Fiksni tečaj konverzije određen je na 7,53450 kuna za jedan euro.    
Odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za ak. god. 2021./2022.
Na 11. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj 15.9.2021. donesene su odluke o načinu obračuna rada i visini satnice za samofinancirajuće studije i programe te vanjske suradnike Fakulteta u ak. god. 2021./2022. Na 1. izvanrednoj virtualnoj sjednici Fakultetskog vijeća Filozofskog fakulteta u Splitu održanoj od 11. do 12.10.2021. donesena je odluka kojom se mijenja odluka o načinu obračuna rada na samofinancirajućim studijima i programima, a koja se primjenjuje na rad u akad. god. 2021./2022.google maps embed iframe generator