MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

19.01.2023

Predavanje o poremećajima hranjenja

U okviru promotivnih aktivnosti Centra za transdisciplinarna istraživanja i promociju kulture zdravlja, a u suradnji s OŠ Blatine - Škrape, dana 18. siječnja 2023. u 17 sati, prof. dr. sc. Sanja Stanić je održala predavanje pod nazivom Poremećaji hranjenja - društveni i kulturni čimbenici, kojemu su nazočili nastavnici i roditelji učenika petih razreda. Ovim predavanjem Centar ostvaruje zadane ciljeve popularizacije znanosti i uspostavljanja suradnje s lokalnom zajednicom.  

Prof. Stanić je istaknula ulogu Filozofskog fakulteta u Splitu i Centra, koji preko svojih brojnih aktivnosti progovara o društveno relevantnim temama te predstavlja znanstvena istraživanja svojih suradnika lokalnoj zajednici. 

Poremećaji hranjenja su rastući problem i rezultat su međudjelovanja mnogih čimbenika. Sve više djece se susreće s ovim problemom, dok se dobna granica obolijevanja spušta. Prof. Stanić je informirala nazočne o vrstama poremećaja prehrane kod djece, te posebno istaknula ulogu društvenih i kulturnih rizičnih čimbenika. Također je ukazala na rezultate brojnih istraživanja provedenih u svijetu, ali i naglasila neistraženost ovog problema u Hrvatskoj. Slušatelji su informirani o mogućim mjerama i načinima prevencije poremećaja hranjenja. 

Popis obavijesti