MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

26.05.2023

ODRŽANO PREDAVANJE ZASTUPNICE U EUROPSKOM PARLAMENTU ŽELJANE ZOVKO

U okviru manifestacije Friendship in May, Željana Zovko, zastupnica Republike Hrvatske u Europskom parlamentu, održala je u petak, 26. svibnja 2023. na Filozofskom fakultetu predavanje na temu Žene na rukovodećim položajima: iskustva iz vanjske politike i diplomacije.

Željana Zovko je hrvatska političarka s dugogodišnjim iskustvom u vanjskim poslovima i diplomaciji. Zastupnica u Europskom parlamentu je postala 2016. godine. U Europskom parlamentu, Zovko je potpredsjednica Odbora za vanjske poslove i djeluje kao zamjenica koordinatora za vanjske poslove EPP-a. Također je članica Odbora za kulturu i obrazovanje i Pododbora za sigurnost i obranu. Članica je Radnih skupina za zapadni Balkan i za vanjske financijske instrumente, kao i članica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, Izaslanstva za odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i Izaslanstva za odnose s Europsko-latinoameričkom parlamentarnom skupštinom (EuroLat).

Prije ulaska u Europski parlament, Zovko je imala bogatu diplomatsku karijeru. Bila je veleposlanica u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji i nerezidentna veleposlanica u Maroku, Alžiru, Tunisu, Monaku, Andori i Malti. U to vrijeme bila je i stalna predstavnica pri UNESCO-u, WTO-u, IFAD-u, FAO-u i WFP-u. Zovko je diplomirala francuski jezik na Sveučilištu Sjeverni London.

FOTOALBUM

Popis obavijesti