MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

28.05.2024

Održano predstavljanje zbornika "MEDITERAN KAO IDENTITETSKA ODREDNICA"

U petak je 24. svibnja 2024. u sklopu manifestacije Svibanjska druženja na Filozofskom fakultetu u Splitu predstavljen zbornik Mediteran kao identitetska odrednica urednica prof. dr. sc. Marijane Tomelić Ćurlin i izv. prof. Tanje Brešan Ančić s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost. Zbornik je nastao kao rezultat međunarodnoga znanstvenoga skupa Mediteran kao identitetska odrednica: jezik, književnost, kultura i novi mediji organiziranoga povodom dvadesete obljetnice osnutka Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta u Splitu, u listopadu 2021. godine. 

Na početku je prisutne pozdravio doc dr. sc. Nikša Varezić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju. Zatim je o zborniku govorila jedna od recenzentica izv. prof. Marijana Alujević s Odsjeka za talijanski jezik i književnost, a prisutnima su se obratile i same urednice. 
Večer je uveličala i glazbena izvedba studenta Umjetničke akademije u Splitu Zvonimira Stejskala.
Mediteran je možda poznata tema, integrirana u mnoga znanstvena istraživanja ovoga područja, no i ovaj zbornik svjedoči da je riječ o fenomenu koji i dalje intrigira i postavlja nove izazove pred znanost i kulturu.


Popis obavijesti