MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem interinstitucionalnih sporazuma i natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja.

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

 

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

 

Od 2019. godine, Sveučilište u Splitu član je Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), jednog od međunarodnih saveza inicijative Europskih sveučilišta čiji je cilj transformacija europskog visokoobrazovnog prostora.

Više o mogućnostima za učenje, praksu, usavršavanje, mobilnost, istraživačku suradnju i sudjelovanje koje nudi alijansa SEA-EU saznajte na poveznici

 

 


15.05.2023

Održano predstavljanje međunarodnih nastavnih baza u Rimu i Napulju

U okviru programa međunarodne suradnje, u ponedjeljak, 15. svibnja 2023. održano je predstavljanje međunarodnih nastavnih baza u Rimu i Napulju. Već postojeća suradnja s nastavnom bazom iz Rima, Istituto San Leone Magno, proširena je i na Istituto Fratelli Maristi u mjestu Giuliano in Campagna pored Napulja. Nastavne baze su predstavili direktor instituta iz Napulja, fratel Roberto Moraglia, koordinatorica za međunarodnu suradnju prof. Regina Rosa D’Alterio te direktor instituta iz Rima, prof. Matteo Mennini i koordinatorica za međunarodnu suradnju iz Rima, prof. Ana Plavša, koji su studentima predstavili institute iz kojih dolaze te mogućnosti odlaska na stručnu praksu.

Na sastanku s Upravom, na kojemu su uz goste nazočile prodekanica za nastavu i studentska pitanja, izv. prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac i prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Antonela Marić, dogovoreni su daljnji koraci prema internacionalizaciji i proširenje suradnje i na druge nastavne baze u Italiji.

Fotoalbum

Popis obavijesti