MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Toma Arhiđakon

 

 

Udruga studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ – ISHA Split okuplja studente i bivše studente povijesti i srodnih znanosti, kao i sve ostale koje povijest i historiografija kao takve zanimaju. Osnovni je cilj promicanje i populariziranje historiografije, ostvarivanje prekogranične suradnje u svrhu poticanja historiografskog istraživanja te poboljšanje studentskog standarda i uvjeta studiranja kao i upoznavanje studenata povijesti i šire javnosti o lokalnoj povijesti (grada Splita, šire okolice), povijesti Dalmacije i Hrvatske te o njihovoj kulturnoj baštini i povijesti svakodnevice. Udruga je dobila ime po splitskom kroničaru, kleriku i povjesničaru iz 13. stoljeća, autoru kronike Historia Salonitana, Tomi Arhiđakonu. Na internacionalnoj razini koristi se naziv ISHA Split kao članica Međunarodnog udruženja studenata povijesti.

Djelatnosti kojima se Udruga bavi su:

  1. organiziranje seminara, konferencija, posjeta arheološkim nalazištima, arhivima, povijesnim institucijama (muzejima, knjižnicama, galerijama)
  2. organiziranje i provedba programa edukativnog sadržaja
  3. organiziranje i posjećivanje kulturnih, znanstvenih i društvenih tribina, glazbenih i scenskih priredbi, promocija knjiga i likovnih izložbi, stručnih seminara i znanstvenih skupova iz područja povijesti
  4. posjećivanje raznih izložaba, književnih večeri, kinoprojekcija
  5. organiziranje književnopovijesnih večeri
  6. organiziranje predavanja, tribina s tematskim raspravama
  7. organiziranje raznih izleta za članove
  8. posjećivanje međunarodnih povijesnih konferencija i seminara
  9. izdavanje vlastitih stručnih časopisa sukladno posebnim propisima


Repozitorij

07.03.2023

Poziv na redovitu izbornu skupštinu Udruge "Toma Arhiđakon" 10. ožujka 2023.!

Druga ovogodišnja i ujedno redovita godišnja izborna skupština Udruge studenata povijesti "Toma Arhiđakon" održat će se u petak 10. ožujka 2023. godine s početkom u 18:00 h. Skupština Udruge će se održati u dvorani P6 Filozofskog fakulteta u Splitu (adresa: Poljička cesta 35, Split). Na  skupštinu je pozvano cjelokupno članstvo, kao i svi zainteresirani.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odazivu i nadamo se sudjelovanju u što većem broju!

Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" - ISHA Split

Popis obavijesti

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!