MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Studentska služba

  dipl.uč. Ines Kurtov Email  
  mag. philol. angl. Ivana Pisac Šumić Email  
  struč.spec.admin.publ. Ivana Selak Email  
  dipl.uč. Antonija Šošić Email  

  OBRASCI

  13.05.2022

  AIESEC SPLIT I ESN SPLIT ZAJEDNO ORGANIZIRAJU EDUKACIJSKI KVIZ NA KAMPUSU

  AIESEC SPLIT I ESN SPLIT ZAJEDNO ORGANIZIRAJU EDUKACIJSKI KVIZ NA KAMPUSU

  AIESEC Split i ESN Split će sljedeći ponedjeljak (16. 5.) u 19 sati na Kampusu u Caffe baru Tinel na adresi Cvite Fiskovića 3 održati edukacijski kviz za studente na kojem je sudjelovanje besplatno. Kviz će se sastojati od 4 tematske cjeline: o organizacijama AIESEC i ESN, o razmjenama (ERASMUS, volonterske prakse i stručne prakse), o Sveučilištu u Splitu i zadnji dio o studentima tj. samom studiranju. Cilj ovog edukacijskog kviza je predstaviti ove dvije organizacije kojima su razmjene u samoj srži djelovanja, informirati studente o razmjenama, istaknuti kroz kviz neke važne informacije vezano za samo sveučilište, a koje su od značaja samim studentima te ono posljednje informirati studente o nekim osnovnim podacima vezanima za studiranje, izvannastavnim aktivnostima, njihovim pravima/obvezama i slično.

  Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom AIESEC-a Split Franom Beškerom i predsjednikom ESN-a Split Renatom Šikićem.

  Frane Bešker je povodom organiziranja ovog događaja rekao kako ga veseli suradnja s partnerskom organizacijom ESN Split i kako smatra da će zajedničkom suradnjom u sinergiji postići još veće i bolje rezultate u budućnosti. Istaknuo je da ,,iako su se godinama ove dvije organizacije gledale kao direktni konkurenti, dobro je da su trenutna vodstva ove dvije organizacije svjesni šire slike i naše uloge koje imamo pri samom sveučilištu i u našoj lokalnoj sredini''. Smatra da se zajedničkim radom uvijek može postići bolje za mlade i zajednicu u kojoj žive te ističe kako je ključ u zajedničkoj suradnji i timskom radu te da krajnji cilj njihovog djelovanja mora biti samo jedan, a to je bolje stanje od onoga što su pri preuzimanju mandata zatekli. Ističe kako su AIESEC Split i ESN Split aktivni članovi Inicijative "Split grad za mlade" koja je usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu. Za kraj razgovora pozvao je sve mlade ljude da se inicijativi priključe i sudjeluju u raspravama koje su važne za mlade. Podsjeća da se rasprave održavaju svakog mjeseca u Klubu Zona.

  Renato Šikić istaknuo je kako je jako zadovoljan trenutnom suradnjom između ovih dviju udruga te se nada da će i sljedeće generacije nastaviti ono što su Frane i on započeli. Smatra kako ove dvije organizacije mogu puno toga napraviti zajedno i doprinijeti poboljšanju života mladih u Splitu i šire. Za kraj razgovora pozvao je sve studente i mlade da dođu na ovaj događaj kako bi se kroz druženje i zabavu informirali o ERASMUS-u i razmjenama putem AIESEC-a.

  Popis obavijesti