MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
dr. sc. Tea Gutović

Kontakt
tgutovic@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


Obavijesti

27.03.2024
Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Centar za planiranje i razvoj karijera kroz narednih mjesec dana organizira za sve studente Sveučilišta u Splitu ciklus radionica pod nazivom „Prvi korak prema karijeri“. Cilj radionica je motivirati studente da već za vrijeme studiranja počnu planirati svoju karijeru i istraživati mogućnosti koje im nudi tržište rada. Teme radionica baziraju se na potrebnim vještinama upravljanja karijerom s kojima će se ojačati samopouzdanje studenata za poduzimanje prvih koraka u karijeri. Radionice su, osim za studente, otvorene i za sve zainteresirane zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Radionice se održavaju srijedom (i jedan četvrtak) od 16:30h u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat) po slijedećem rasporedu: 20. ožujka 2024. Kako izraditi karijerni plan? Antonija Peroš, mag. psych., voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu 3. travnja 2024. Što poslodavci žele? Slobodan Jović / Selekcija.hr 10. travnja 2024. Udruga kao prilika za (samo)zaposlenje Stipo Margić / Udruga Liberato 18. travnja 2024. (četvrtak) Posao kao podrška kroz životne promjene dr. sc. Bruno Barać, viši asistent / Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta u Splitu 24. travnja 2024. Poduzetništvo mladih i EU projekti - od ideje do realizacije doc. dr. sc. Tea Gutović i dr. sc. Toni Popović, viši asistent / Odsjek za sociologiju / Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu
13.03.2024
S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na ovogodišnje  Dane karijera  Filozofskog fakulteta koje organizira Centar za planiranje i razvoj karijera pri Filozofskom fakultetu u Splitu, 19. i 20. ožujka 2024. godine . Cilj događaja je uspostavljanja prvih kontakata studenata s potencijalnim poslodavcima i demonstracija mogućih prilika za osobni karijerni razvoj kroz stručnu praksu. Tema ovogodišnjeg Dana karijera je: „ Karijerni prvi koraci: uvod u svijet rada kroz stručnu praksu“ , a program slijedeći: 19. ožujka 2024. godine 10:00 sati - Otvaranje Dana karijera - Suteren 10:00-13:00 sati - Prezentacija nastavnih baza na štandovima u suterenu Fakulteta - Suteren 12:00 sati - Fokus grupa s predstavnicima nastavnih baza na temu suradnje s Fakultetom, koncepta nastavnih baza, traženih znanja i vještina studenata na tržištu rada - Suteren 13:00 sati - Prigodni domjenak - Suteren 20. ožujka 2024. godine 13:00 sati -  Okrugli stol: „ Početak karijere uz stručnu praksu “ - Na okruglom stolu će sudjelovati studenti koji su imali pozitivna iskustva suradnji s nastavnim bazama i s praksom - P7 16:30 sati -  1. u ciklusu od pet radionica: „Kako izraditi karijerni plan“ -  Voditeljica radionice: Antonija Peroš, mag.psych., Voditeljica Ureda za upravljanje karijerama na Sveučilištu u Splitu -  Vijećnica (II. kat) Radujemo se vašem dolasku!
28.02.2024
Uzbudljive vijesti stižu s Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Splitu gdje se Studentski poduzetnički inkubator (SPI) priprema za pokretanje devete generacije Studentske poduzetničke akademije kroz novi Greenpreneur program u suradnji s University Green Digital HUBom. Studentska poduzetnička akademija će se održati od 08.03. do 24.05. 2024. godine, te će se ove godine u isto vrijeme provoditi i na Sveučilištima u Stuttgartu u Njemačkoj i Malagi u Španjolskoj, te omogućiti studentskim startupima iskustvo rada u internacionalnom okruženju uz podršku domaćih i stranih mentora. Registracije za program su upravo otvorene, te pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 1.ožujka kako bi osigurali svoje mjesto. Prijaviti se možete  https://forms.gle/kxh1sWgbfYB3cF999 . Studentska poduzetnička akademija je otvorena za sve zainteresirane koji žele razviti svoje poduzetničke vještine, imaju poduzetničku ideju ili tek razmišljaju o pokretanju vlastitog poslovnog pothvata. Program se sastoji od niza radionica i mentorskih sesija koje će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući: ideaciju i validaciju poslovnih rješenja, istraživanje tržišta, financijsko planiranje, teme vezane uz održivost, inovacije i suradnju, i mnoge druge. Jedinstvenost ovog programa leži i u njegovom hibridnom pristupu, koji omogućuje sudjelovanje studenata s tri različita sveučilišta. Dio predavanja bit će održan uživo, dok će druga polovica biti dostupna putem online platformi, što osigurava pristupačnost i interaktivnost za sve sudionike. Najbolji startup timovi iz Hrvatske, Njemačke i Španjolske imati će mogućnost i predstavljanja svojih inovativnih rješenja na zajedničkom pitch natjecanju ispred odabranih investitora i akceleratora. Program je ove godine zeleno orijentiran, te će se prioritet dati zelenim, održivim i digitalnim rješenjima. Za više informacija posjetite: https://spi.efst.hr/ ili nas pronađite na instagramu @spi_split Projekt “University Green Digital HUB” traje 24 mjeseca, a sufinanciran je sredstvima iz programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2: Partnerstva za suradnju (za područje visokog obrazovanja).
20.02.2024
Tražiš li nove izazove u kojima ćeš provjeriti svoja znanja i sposobnosti iz područja upravljanja projektima? Želiš se povezati s mladim ljudima diljem svijeta te raditi na rješavanju jedinstvenog case study zadatka u online okruženju? Ako su odgovori da, onda je GeCCo natjecanje baš za tebe ! Naše sudjelovanje (ali i pobjeđivanje) na GeCCo-u već je postalo tradicija, a ove godine baš ti budi jedan od sudionika ovog jedinstvenog online događaja. GeCCo (Global eCollaboration Competition) je međunarodno online natjecanje koje okuplja članove nacionalnih IPMA Young Crew grupa (i one koji će to tek postati) u case study natjecanju. Osim što stvara povezanost između nacionalnih Young Crewova, GeCCo širi i spoznaju o važnosti i prednostima globalnog fenomena u upravljanju projektima - radu u virtualnim timovima. Također, koncept natjecanja je pravi izazov - u 24 sata potrebno je riješiti zadatak iz područja upravljanja projektima. Na tom putu morat ćeš savladati i pokoju besanu noć, analizirati rizike, komunicirati na engleskom, provjeriti svoja teorijska znanja, pronaći najbolji način za razmjenu informacija te raditi s ljudima koje si upoznao u online svijetu prije tek nekoliko dana. Glavno dio natjecanja održat će se 23. i 24. ožujka. Prije toga natjecatelji će imati vremena bolje upoznati članove svog tima u pre-case study tjednu koji će obuhvatiti period od 15. do 22. ožujka. Za natjecanje se mogu prijaviti svi motivirani pojedinci između 18 i 35 godina , neovisno o iskustvu u području upravljanja projektima. Svoju prijavu možeš ispuniti do 25. veljače, a podatke upiši ovdje . Čekamo te! Više informacija o natjecanju saznajte na službenoj stranici , a sve novosti možete pratiti i na profilima naših društvenih mreža Linkedin , Facebook i Instagram .
19.02.2024
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji s doc. dr. sc. Anitom Mandarić Vukušić organizira radionicu na temu „ Reality Check “. Radionica se organizira za sve one koji su nešto „ciljali“ postići u novoj godini, kao i za one koji su već odustali od svojih novogodišnjih odluka ili ih možda nisu ni imali. Početak novog semestra pravo je vrijeme za provjeriti gdje smo, gdje želimo biti, ali i što realno možemo ostvariti u sljedeća tri mjeseca. Ako tražite odgovore na ta pitanja, dođite i bolje upoznajte sebe. Radionica će se održati u utorak 27. 2. 2024. u 15 sati u predavaonici 26. Kako bismo organizirali radionicu i pripremili materijale potrebne za sudionike molimo vas da potvrdite svoj dolazak do ponedjeljka 26. 2. 2024. na: https://forms.gle/sbetxkzEX1nTNcMW7 . Radujemo se druženju s vama!
18.01.2024
KoHo pedagogija  organizira besplatnu edukaciju  pod nazivom  Posao i zapošljavanje u odgoju i obrazovanju , koja će se održati dana  23. siječnja 2024.  godine s početkom u  18.00 sati  putem  Zoom platforme . Edukacija je namijenjena svima koji su u potrazi za poslom i pripremaju se za individualne razgovore s potencijalnim poslodavcima u području odgoja i obrazovanja (vrtići, škole i privatne tvrtke u području odgoja i obrazovanja). Sudionici će dobiti smjernice kako i gdje tražiti posao, kako prezentirati svoj profesionalni identitet, pisati životopis, ponašati se na razgovoru za posao i na testiranju. Sadržajni naglasak stavljen je na posao u formalnom odgojno-obrazovnom sustavu (kako izgleda proces zapošljavanja i testiranje kandidata, na što obratiti pažnju i kako se pripremiti). Radionica je besplatna za studente pedagoških fakulteta, studente pedagogije i studente nastavničkih smjerova. Više o edukaciji i prijavama možete pronaći na linku:   https://www.kohopedagogija.com/edukacije/posao-i-zaposljavanje-u-oo
11.12.2023
Centar za planiranje i razvoj karijera i doc. dr. sc. Ana Torlak u suradnji s Ines Sedlar Kolar pozivaju vas na edukaciju Erasmus + nakon studija u četvrtak (14.12.) u 11:30h u učionicu P27 . Ines Sedlar Kolar je po zvanju pedagoginja i magistra edukacije talijanskog jezika i književnosti te po zanimanju ravnateljica osnovne škole. U svom radu sudjelovala je u pisanju više Erasmus+ projekata. U svom predavanju kratko će opisati proces prijave i podijeliti vlastita iskustva o pisanju i provedbi Erasmus+ projekata u kategoriji KA1, kako bi studentima diplomskog studija približila mogućnosti Erasmus+ projekata koji ih čekaju pri zaposlenju. Prijavite se i saznajte mogućnosti međunarodnih razmjena i projekata nakon diplome!
07.12.2023
Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji s doc. dr. sc. Anom Torlak i bivšom studenticom Filozofskog fakulteta u Splitu dr. sc. Andrijanom Perković Paloš organizira radionicu o pronalasku posla izvan struke pod naslovom Razmišljanjem "izvan okvira" do pronalaska posla  u ponedjeljak, 11.12.2023. u 10h u dvorani P28 . Andrijana Perković Paloš diplomirala je povijest i talijanski jezik i književnost 2012. te doktorirala povijest 2018. godine. Nakon duže nezaposlenosti isprekidane radom na zamjenama u osnovnim i srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila je zaposlena na dva interdisciplinarna projekta Horizon 2020 na Medicinskom fakultetu u Splitu. Potom je otvorila paušalni obrt i trenutno radi kao članica produkcijskog tima uglednog znanstvenog časopisa Journal of Global Health. Cilj predavanja je na temelju vlastitog iskustva zaposlenja izvan struke pokazati da je moguće pronaći posao "razmišljanjem izvan okvira" i potaknuti studente završnih godina da prošire perspektive u traženju posla nakon završetka studija. Prijavite se ( link za prijavu ) i poslušajte kako na kreativan način osigurati sebi radno mjesto! Vidimo se!  
28.11.2023
Poštovani, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu u suradnji s doc. dr. sc. Anitom Mandarić Vukušić organizira radionicu na temu „Kako ostvariti svoje planove?“. Dočekujući novu godinu često sebi dajemo obećanje kako ćemo tu godinu biti mudriji i ostvariti ciljeve koje nismo ostvarili u prošloj. Uglavnom već do veljače većina tih ideja nestane, a mi prepustimo nekim drugim, vanjskim okolnostima da postanu naši prioriteti. Možemo li ovu godinu napraviti nešto drugačije i ostvariti svoje ciljeve? Kako? Kada početi? Dođite i nađite odgovor na radionici koja će se održati 6. prosinca 2023. u 15 sati, predavaonica 10. Kako bismo organizirali radionicu i pripremili materijale potrebne za sudionike, molimo vas da potvrdite svoj dolazak do utorka 5. 12. 2023. na: https://forms.gle/XmtxqubJXZ28BzU79 . Radujemo se vašem dolasku!
13.10.2023
U Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta održano je predavanje vlasnika splitskog resorta Le Méridien Lav i Odien grupacije g. Michaela Sarana na temu " Osobni pogled na pronalaženje ravnoteže i životne sreće ". Predavanju, u suorganizaciji Centra za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu, Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Ekonomskog fakulteta Split, su prisustvovali studenti i profesori splitskog Sveučilišta. Bila je ovo prilika da g. Saran okupljenim studentima predstavi svoje bogato životno i poslovno iskustvo te pruži uvid u mogućnosti postizanja ravnoteže između užurbanog poslovnog svijeta te aktivne sportske svakodnevnice s kojima se i sam susreće. Michael Saran diplomirao je na Sveučilištu Stanford s dvije diplome iz ekonomije i međunarodnih odnosa te stekao MBA na Harvard Business School. Odien Grupa, kojom upravlja, trenutno ima preko 700 zaposlenih u Češkoj, Hrvatskoj i Turskoj, a od 2015. godine vlasnici su luksuznog resorta Le Méridien Lav Split. Također, osnivač je privatne zaklade Sport2Life čiji je cilj podupiranje obrazovanja, razvoja i zdravlja djece i mladih kroz njihovo sudjelovanje u organiziranom sportu. U sklopu Sport2Life aktivnosti i promocije zdravog načina života i aktivnog življenja, g. Saran je četiri uzastopne godine biciklirao od Praga do Splita prešavši u deset dana 1200 kilometara, te preveslao kajakom jadransku obalu od Savudrije do Prevlake za 10 dana, rutu dulju od 750 kilometara. U okviru predavanja g. Saran je predstavio i program sportskih i obrazovnih stipendija  za učenike i studente iz Splitsko – dalmatinske županije. Prije samog predavanja studentima su se obratili prorektor za studente, nastavu i poslovanje, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan i Dekan Ekononskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vinko Muštra koji su istaknuli kako ova inicijativa resorta Le Meridien Lav i g. Sarana otvara studentima splitskog sveučilišta izravan uvid u mogućnosti na tržištu rada i gradi izvrsnu suradnju između vodećih tvrtki na našem području. Uz brojne savjete i inspirativne poruke g. Saran je na kraju svog predavanja okupljenima otkrio svoj životni moto koji glasi „Potaknuti mlade da budu aktivni i nadahnuti svih da si postave životne izazove i budu najbolja verzija sebe.“ Informacije o studentskim stipendijama resorta Le Meridien Lav i zaklade Sport2Life dostupne su na: https://www.lemeridiensplitresort.com/stipendije  
02.10.2023
Dragi studenti, drage studentice! Centar za planiranje i razvoj karijera, Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Ekonomski fakultet u suradnji s tvrtkom Grand hotel Lav organizira predavanje g. Michaela Sarana , vlasnika resorta Le Méridien Lav i Odien grupacije na temu " Osobni pogled na pronalaženje ravnoteže i životne sreće ". Predavanje će se održati u četvrtak, 1 2.10. u 14h u Svečanom amfiteatru na Ekonomskom fakultetu ! Prijaviti se možete na linku . U okviru predavanja g. Saran će predstaviti i program stipendija Grand hotela Lav za učenike i studente. Više o programu stipendiranja na https://www.lemeridiensplitresort.com/stipendije G. Saran diplomirao je na Sveučilištu Stanford s dvije diplome iz ekonomije i međunarodnih odnosa te stekao MBA na Harvard Business School. Odien grupa trenutno ima preko 700 zaposlenih u Češkoj, Hrvatskoj i Turskoj, a od 2015.g. vlasnici su Grand hotel Lava – tvrtke koja upravlja resortom Le Méridien Lav Split. Trenutno Odien razvija projekt za izgradnju nove četvrti na zemljištu bivše tvrtke Avia u Pragu. Osim modernog stanovanja, na ukupno 66 hektara izgradit će 2 nove osnovne škole i 5 vrtića, zelenilo, parkove, niz novih usluga i, naravno, niz novih radnih mjesta. G. Saran je također osnivač zaklade Sport2Life čiji je cilj podupiranje obrazovanja, razvoja i zdravlja mladih kroz njihovo sudjelovanje u organiziranom sportu. U sklopu Sport2Life aktivnosti i promocije zdravog načina života i aktivnog življenja, g. Saran je četiri uzastopne godine biciklirao od Praga do Splita u 10 dana (1200 km), te prešao s kajakom jadransku obalu od Savudrije do Prevlake za 10 dana, rutu dulju od 750 kilometara. 
31.03.2023
Dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu organizira on-line radionicu na temu „Kako naći idealan posao za sebe?”. Poznavanje vlastitih potencijala, motivacije i nužna je pretpostavka u uspješnom zapošljavanju i karijernom napretku. Želite upoznati sebe? Dođite i sudjelujte na radionici.        Radionicu će održati Lucia Jurić, magistra primjenjene ekonomije u četvrtak 13. travnja 2023. u 11:30 sati putem Google Meet-a, kod: amandari . Gošća radionice je Lucia Jurić, MA in applied Economics. Nakon završenog preddiplomskog studija iz ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu, potom i završenog diplomskog studija iz primijenjene ekonomije na Georgetown University u Washington DC-u, ušla je na tržište rada i stvarajući brojne poslovne veze uočila nekoliko glavnih problema i diskrepancu (između ostalih) studentske populacije te tržišta rada. Ideja je nastala nakon što se certificirala za alat koji koristi prediktivnu analitiku za odabir/regrutaciju, razvoj, upravljanje i zadržavanje prikladnih zaposlenika na njima najprikladnijim radnim pozicijama. Radujemo se Vašem sudjelovanju!
24.03.2023
Želiš li saznati više o poduzetništvu, razvijati vlastite projekte, povezati se s iskusnim poduzetnicima i pod njihovim mentorstvom obavljati stručnu praksu u kompaniji? Pozivamo sve studente završnih godina studija (4. ili 5 godina) da se prijave u Program studentskog poduzetništva i steknu vještine potrebne za profesionalni razvoj, a pritom i osvoje vrijedne novčane nagrade! Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje  Javni poziv za prijavu i sudjelovanje u Programu studentskog poduzetništva u sklopu razvoja studentskog poduzetništva u okviru projekta BOND 2. Kako bi se studente u Hrvatskoj poučilo kako iz ideje razviti projekt te na koji način ostvariti uspjeh na tržištu, a pritom im se ponudila i mogućnost obavljanja stručne prakse, pokrenut je Program studentskog poduzetništva u kojem se studenti različitih perspektiva i obrazovnih pozadina međusobno povezuju oko ideja i tema koje ih interesiraju te zajedno razvijaju projekte . Tijekom tog procesa, sudionici surađuju s poduzetničkim potpornim institucijama koje za njih najprije održavaju edukativne radionice na kojima će razvijati temeljna znanja i vještine koje su potrebne za razvoj poduzetničkih pothvata. Nakon toga, na raspolaganju su im sastanci gdje dobivaju stručnu podršku, potrebne informacije, mogućnost postavljanja pitanja i sl., a sve kako bi kontinuirano mogli komentirati proces provedbe projekta s onima koji su primarno usmjereni na razvoj poduzetništva. Po završetku razvoja projekata, od strane stručnog žirija bit će odabrano 10 najboljih timova koji će u velikom finalu predstaviti vlastita rješenja i boriti se za vrijedne novčane nagrade: mjesto: 3.000 EUR mjesto: 2.000 EUR mjesto: 1.000 EUR Uz to, sudionicima će biti osigurana i stručna praksa uz podršku mentora poduzetnika, a gdje će imati priliku iz prve ruke vidjeti kako teorija izgleda u praksi i okušati se u svakodnevnim zadacima i obvezama jednog poduzetnika. Ukoliko želiš razvijati vještine potrebne za samozapošljavanje ili zaposlenje u poduzeću nakon završetka studija, prijavi se do 15.4.2023. ispunjavanjem OBRASCA te istraži svoje poduzetničke sposobnosti i mogućnosti! Link na obrazac za prijavu:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdS93yBBxsvFrjCMujEpot9gIn37mMFgr4V84gLmzD9L_xDFA/viewform?usp=sf_link Link na objavu poziva na stranici HAMAG-a:  https://hamagbicro.hr/javni-poziv-za-prijavu-i-sudjelovanje-u-programu-studentskog-poduzetnistva-na-podrucju-republike-hrvatske/
21.03.2023
Dodatni podaci, kao i elaborat studijskog programa, odnosno popis nastavnika i kolegija mogu se pronaći na poveznici:   http://www.ffst.unist.hr/studiji/diplomski_studij/drms  na hrvatskom, odnosno  https://www.ffst.unist.hr/en/studies/master/drms   na engleskom jeziku.  Brošura o programu nalazi se na:  /_news/43124/Democracy and Resilience in Modern Society_brosura.pdf
21.03.2023
Dragi studenti, ako želite sudjelovati u programu društveno-korisnog učenja i putem njega naučiti nešto novo i razviti nove kompetencije pogledajte više o samom programu na:  /_news/43123/Personal Development through Service Learning_SEA-EU course (1).pdf
03.03.2023
Poštovani studenti, Ured za upravljanje karijerama zajedno sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije i ove godine organizira manifestaciju UNIST Career Speed Dating, odnosno posebnu kombinaciju brzog spoja (eng.speed date) i razgovora za posao koji je namijenjen svim studentima Sveučilišta u Splitu, posebno onih društvenih smjerova.  Centralno događanje će se održati 9. ožujka od 13  do 16 sati u multifunkcionalnoj dvorani SPINIT inkubatora Sveučilišta u Splitu na adresi Matoševa 56.  Kako bi se studenti što bolje predstavili poslodavcima, dan prije 8. ožujka organizirana je radionica ''Priprema za UNIST Career Speed Dating'' u vremenu od 12 do 14 sati, također u SPINIT inkubatoru, koju će voditi Antonia Peroš, mag. psych. voditeljica Ureda za upravljanje karijerama.  Career Speed Dating je Organizira se na način da se studenti u 5-8 minuta imaju priliku predstaviti poslodavcima te dobiti povratnu informaciju o dojmu koji ostavljaju i mogućnostima za napredak. Osim korisnog iskustva koje im olakšava ulazak na tržište rada, studenti ovim putem dobivaju priliku uvježbati i poboljšati predstavljanje sebe u poslovnom svijetu, ali i potencijalno pronaći posao ili praksu.  S druge strane, sudjelovanje na događaju omogućuje i poslodavcima da studentima predstave sebe, studentske poslove ili programe studentskih praksi koje nude. Na ovaj način brzo i jednostavno dolaze u kontakt sa potencijalnim kandidatima za razne poslove što može poslužiti kao prvi korak u selekciji. Također, imaju mogućnost zadržati životopise najboljih studenata i kontaktirati ih naknadno prema potrebi.  Više detalja, popis poslodavaca i obrazac za prijavu možete pronaći na linku:  https://www.unist.hr/novosti/zapocele-prijave-za-drugo-izdanje-doga%c4%91anja-unist-career-speed-dating
05.02.2023
Poštovani i  dragi učenici i studenti, pozivamo vas na „Dane karijera i otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Splitu“ koji će se održati u utorak, 21. veljače 2023. od 10 do 16 sati u suterenu Fakulteta. „Dani“ se održavaju kako biste imali priliku bolje upoznati studijske programe, centre, nastavne baze i mogućnosti zaposlenja nakon završenog studija. Program se nalazi na:  /_news/40713/Dani karijera i otvorenih vrata - program.pdf Radujemo se Vašem dolasku!
09.12.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera organizira radionicu na temu „Kako se pripremiti za razgovor za posao?“. Razgovor za posao, kao situacija u kojoj nas se procjenjuje, u pravilu izaziva tremu ili u najmanju ruku nelagodu, koje mogu utjecati na kvalitetu i rezultat razgovora. Poznato je kako je najbolji lijek za tremu kvalitetna priprema, a ovu radionicu smo osmislili na način da obradimo više važnih aspekata pripreme, verbalnih i neverbalnih. Što reći o sebi i kako odgovoriti na neka od najčešćih 'teških' pitanja neke su od tema o kojima ćemo pričati. Krajnji cilj radionice je naučiti kako poslodavcu prikazati najbolju verziju sebe i istaknuti se u odnosu na konkurenciju koja je, s obzirom na situaciju na tržištu rada, nažalost sve brojnija. Radionica će se održati u četvrtak 15. 12. 2022. u 13 sati, učionica 22.   Voditeljica radionice je Antonia Peroš, psiholog i psihoterapeut te voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu. U okviru svog radnog mjesta niz godina savjetuje studente te organizira i vodi radionice na temu upravljanja karijerama, komunikacijskih vještina, upravljanja stresom te općenito poticanja mentalnog zdravlja.
09.12.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji s doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju predavanje na temu „ Otkvivanje antičkog Farosa “. Na predavanju će prof. dr. sc. Jasna Jeličić Radonić prikazati studentima dosege istraživanja koja je vodila u tom gradu više desetljeća. Faros, jedan od najstarijih antičkih gradova na istočnoj obali Jadrana, osnovali su grčki doseljenici s otoka Parosa u Egejskom moru početkom 4. st. pr. Kr. na položaju današnjeg Staroga Grada na Hvaru. Usprkos snažnomu otporu autohtonoga stanovništva, podignuta je parska naseobina. Arheološkim istraživanjima otkriveni su jugoistočni kut grada obuhvaćen megalitskim bedemima, istočna gradska vrata s kulama te niz stambenih blokova unutar pravilnog uličnog rastera, što predstavlja polazište za proučavanje urbanizma Farosa. Na temelju podataka iz literarnih izvora, u prožimanju s rezultatima arheoloških istraživanja, postalo je moguće rekonstruirati kako je pod okriljem Dionizija Sirakuškog utemeljena i kako se održala kolonija jonskih Parana na jadranskom otoku Farosu. Faros je kao i svaki samostalni grčki grad kovao svoj novac. To je prvenstveno oznaka njegova suvereniteta koja jasno ocrtava složenu i turbulentnu povijest ovoga grčkog grada nastalog u neprijateljskome okruženju autohtonog stanovništva. Naime, kovanje novca odražava sudbinu otoka, trgovačke veze i izmjene vlasti na njem, jer numizmatički nalazi pružaju mogućnost rekonstruiranja prošlosti više nego je to moguće u bilo kojoj drugoj domeni arheologije. Predavanje će se održati u ponedjeljak 12. 12. 2022. u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35.
09.12.2022
Dragi studenti! U sklopu projekta AktivniST u prosincu održavamo edukacije o društveno-korisnom učenju iz prakse s ciljem poticanja mladih na veću uključenost u građanske aktivnosti kroz visoko obrazovanje. Društveno-korisno učenje je kvalitetan pedagoški pristup koji obogaćuje procese usvajanja znanja kroz kritičko promišljanje o složenim uzrocima društvenih problema i međusobnu suradnju na zajedničkom projektu. Više o organizaciji aktivnosti i prijavi za sudjelovanje možete pronaći na poveznici:  /_news/41912/AktivniST - najava edukacija o drustveno-korisnom ucenju.pdf  
01.12.2022
Poštovani i dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu organizira radionicu na temu „Dobar plan, prvi korak do uspjeha“. Planiranje je jedna vrlo jednostavna aktivnost, a opet vrlo izazovna. Na ovoj radionici bolje ćete upoznati sebe i naučiti kako planirati, ali i provoditi svoje planove. Radionicu će održati  doc. dr. sc. Anita Mandarić Vukušić u četvrtak 8. 12. 2022. u 13 sati, učionica 22. Kako bismo mogli organizirati radionicu i pripremiti materijale molimo Vas prijavite svoj dolazak na: https://forms.gle/MivKV2phsKn4xwES6   ili karijere.filozofski@gmail.com do srijede 7. 12. 2022. Radujemo se Vašem sudjelovanju!
29.11.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji sa doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju predavanje na temu “Kontinuitet sakralnog prostora od antike do suvremenog doba na primjeru Drniške krajine”. U okruženju planine Promine, planine Svilaja te brda Moseć na zapadnom rubu Petrova polja uz kanjon rijeke Čikole, smjestio se grad Drniš. Zahvaljujući svom iznimno povoljnom geografskom položaju čovjek je prisutan na ovom području od prapovijesti do danas. Od neolitske Venere do Meštrovićeve Gospe Petropoljske , od neolitskog do suvremenog čovjeka, na prostoru Drniške krajine se može pratiti sakralni kontinuitet. Naglasak predavanja stavit će se na proučavanje Drniške krajine i kontinuiteta sakralnog prostora u suodnosu s intenzivnim povijesnim promjenama kroz različita povijesna razdoblja. Poseban naglasak stavit će se na analizu i interpretaciju različitih povijesnih izvora s ciljem informiranja studenata o njihovoj važnosti u proučavanju povijesno umjetničkih tema. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 5. prosinca 2022. godine u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35.
08.11.2022
Poštovani studenti, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu zajedno sa Poduzetničkim centrom Split organizira sedmo izdanje manifestacije Global Entrepreneurship Week Split koji će se održati u tjednu od 14. do 18. studenog . Manifestacija se održava jednom godišnje u više od 160 zemalja diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-e i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Sve aktivnosti i mogućnost prijave možete naći na:  /_news/36911/Najava Global Entrepreneurship Week 2022 Split.pdf
06.11.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji sa doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju predavanje na temu „ Omiš - od utvrde do grada “. Na predavanju će dr. sc. Vanja Kovačić prikazati studentima dosege istraživanja koja je vodila u tom gradu više desetljeća. Omiš nastaje na uskom jezičcu zemlje između visokih litica Omiške Dinare, ušća Cetine i morske obale, na rubnom dijelu mletačkog teritorija. Naglasak predavanja je na transformaciji naselja od srednjovjekovnog kastruma do gradića utvrđenog renesansnim i baroknim fortifikacijama s pravilno raspoređenim stambenim blokovima, u kojima dominira ambijentalna uz skromne primjere stilske stambene arhitekture. U analizi sačuvanog spomeničkog fonda primjenjuju se različiti izvori i metode istraživanja grada i njegove prošlosti od arheoloških, toponomastičkih do arhivskih i epigrafskih. Predavanje će se održati u ponedjeljak 14. 11. 2022. u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35.
06.11.2022
Poštovani studenti, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta i Poduzetnički centar Split u sklopu projekta "AktivniST" u studenom organiziraju ciklus edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Više informacija možete naći na:  /_news/41630/AktivniST - najava edukacija u studenom.pdf
20.10.2022
Poštovani, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu zajedno sa Poduzetničkim centrom Split organizira šesto izdanje hackathona Smart City Challenge u čijem je fokusu razvoj tehnoloških rješenja temeljenih na IoT i pametnim tehnologijama koji imaju primjenu u lokalnoj zajednici. Hackathon će se održati 3. i 4. prosinca 2022. godine u SPINIT Inkubatoru u Splitu. Više informacija možete naći na:  /_news/41835/Smart City Challenge_najava hackathona.pdf
13.10.2022
Dragi studenti, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta i Poduzetnički centar Split u sklopu projekta "AktivniST" u listopadu organiziraju ciklus edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Više informacija možete naći na poveznici:  /_news/41207/AktivniST - najava edukacija u listopadu.pdf
06.10.2022
Poštovani, želimo Vas obavijestiti o  Programu stipendija njemačkog gospodarstva  koji mladim studentima i osobama koje su tek završile fakultet pruža priliku da kroz plaćenu stručnu praksu steknu svoje prvo radno iskustvo u vodećim njemačkim tvrtkama te to iskustvo iskoriste za početak svoje karijere u domovini. Prijave za  20. generaciju stipendista  njemačkog gospodarstva, a koji će praksu pohađati u 2023. godini, otvorene su do  16.studenog . Više pojedinosti o samom programu možete pronaći u dokumentu:  /_news/35305/Program stipendija njemackog gospodarstva.pdf
23.09.2022
U okviru Tjedna cjeloživotnog učenja,  Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji s Centrom za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja održat će radionicu 27. rujna u 11:30 sati na Filozofskom fakultetu u Splitu, predavaonica 12. Svim zainteresiranim osobama ponudit će se aktivnost karijernog savjetovanja u svrhu izbora budućeg obrazovanja.
15.09.2022
Poštovani studenti, Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta i Poduzetnički centar Split u sklopu projekta "AktivniST" u rujnu organiziraju ciklus edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. U prilogu vam dostavljam cijelokupnu najavu aktivnosti  /_news/34923/AktivniST - najava edukacija u rujnu.pdf
06.08.2022
Dragi studenti,  u sklopu projekta AktivniST u kolovozu nastavljaju se ciklusi edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će se ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Više o samim ciljevima edukcije te načinima prijave možete naći na:  /_news/42129/AktivniST - najava edukacija u kolovozu.docx
22.06.2022
Poštovani, OTOTRAK d.o.o. globalna je tehnološka tvrtka sa sjedištem u Hrvatskoj, specijalizirana za napredne nautičke sustave za daljinsko praćenje, daljinsku kontrolu i upravljanje flotama plovila. Proizvodi ove tvrtke dostupni su na više od 800 lokacija i u gotovo 50 zemalja svijeta. Godine 2021. OTOTRAK je lansirao i  365.tours , tržno mjesto (eng. marketplace) koje spaja pružatelje i korisnike usluga adrenalinske zabave na kopnu, vodi i zraku te već sada nudi rezervaciju 500+ aktivnosti na 100 lokacija u više od 70 gradova, uz stalni rast i partnera i krajnjih korisnika. Radi širenja djelatnosti tražimo suradnike za kontaktiranje i komunikaciju s organizatorima aktivnosti te pisanje sadržaja za web stranicu i blog 365.tours, što uključuje unos novog sadržaja na engleskom jeziku, lekturu i korekturu sadržaja, optimizaciju sadržaja web stranice i pisanje bloga s destinacija.   Potrebna znanja i vještine : Odlično znanje engleskog jezika u pismu Kreativnost Dobro snalaženje u CMS programima Komunikacijske vještine Nudimo: Rad u uigranom timu s više od 15 godina iskustva u sektoru te stručnjacima iz područja programiranja, digitalnog marketinga i prodaje Mogućnost rada u dijelu radnog vremena Plaćena putovanja na turističke destinacije radi kreiranja sadržaja za web i blog Primanja vezana uz ostvarene rezultate, odnosno broj novih korisnika (organizatora i korisnika aktivnosti), uz mogućnost rada na neodređeno vrijeme i napredovanja Mogućnost plaćenih edukacija Način prijave : CV i motivacijsko pismo poslati na  kristijan.kalamiza@ototrak.com .
01.06.2022
Poštovani, u sklopu projekta AktivniST u lipnju nastavljamo sa ciklusom edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje ćemo ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice. U lipnju nas očekuju tri edukacije:   1) unutar Cilja 3 - Zdravlje i blagostanje , 9. lipnja s početkom u 16:00h edukaciju će održati Tihana Petričević iz Silver Technologies, startupa u području zdravstva, na temu "Nosive tehnologije u zdravstvu - Silver monitor case study".   2) unutar Cilja 4 - Kvalitetno obrazovanje , 7. lipnja s početkom u 16:00h edukaciju će održati dr.sc. Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja na temu "Javne politike visokog obrazovanja".   3) unutar Cilja 5 - Rodna ravnopravnost , 30. lipnja s početkom u 17:00h edukaciju će održati Josip Grgić iz ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Petra Kontić iz udruge Udruga B.a.B.e.   Prijaviti se možete preko poveznice - https://forms.gle/PHQSt7RQzTBCF12y6 Radionice se održavaju online, preko Zoom platforme. Svi prijavljeni dobit će poveznice za edukacije dan prije održavanja Svi polaznici koji prođu sve radionice iz ovog ciklusa dobiti će Europass potvrdu za sudjelovanje. /_news/42267/AktivniST - najava edukacija u lipnju(1).docx Projekt AktivniST sufinanciran je   sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske .  
13.05.2022
Dragi studenti, ako želite čuti nešto više o tome kako izgleda stručna praksa ili kako izgleda obrazovanje za rad s odraslima, dođite i upoznajte studenticu na stručnoj praksi Adele Periško koja je iz Slovenije odlučila doći upravo u Split. Ona će rado odgovoriti na sva vaša pitanja, kako izgleda cijela procedura, kako napraviti izbor ustanove, ali i kakve su mogućnosti za vaše daljnje obrazovanje. Susret će se održati u četvrtak 19. 5. 2022. u 12 sati, učionica 10. Radujemo se susretu s vama! Centar za planiranje i razvoj karijera
12.05.2022
Poštovani, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskoga fakulteta organizira radionicu “ Kako napisati životopis i molbu za posao”.  Pisanje životopisa i molbe za posao početni su koraci na putu do prvoga ili novoga radnoga mjesta, a upravo nam se oni katkad čine teško premostivima. Istraživanja pokazuju da stručnjaci za ljudske potencijale jednomu životopisu u brzomu pregledu posvete prosječno 7 sekunda. Na što obratiti pozornost da bismo početnu prepreku pretvorili u „odskočnu dasku“, doznat ćete na radionici Kako napisati životopis i molbu za posao. Radionicu će održati doc. dr. sc. Anđela Milinović Hrga u ponedjeljak 23. 5. 2022. u 11:30 sati u učionici 12. Prijave za radionicu traju do nedjelje 22. 5. 2022. te Vas molimo da ispunite obrazac na poveznici: https://forms.gle/F4UigRgCyPjNm7si7 Voditeljica je radionice doc. dr. sc. Anđela Milinović Hrga s Odsjeka za učiteljski studij splitskoga Filozofskoga fakulteta, na kojem predaje na kolegijima Jezična kultura , Hrvatski jezik , Hrvatska jezična baština i Akademsko pisanje . Autorica je niza znanstvenih i stručnih radova iz područja jezikoslovne kroatistike. Radujemo se vašem sudjelovanju!  
11.05.2022
Dragi studenti, želite li nastaviti svoje profesionalno usavršavanje ili raditi izvan odgojno-obrazovne ustanove? Dođite s nama u posjetu hotelu „Le Meridien Lav“ i provjerite kako izgledaju poslovi u turizmu u kojima možete nastaviti usavršavanje kompetencija stečenih na studiju: poznavanje stranog jezika, prezentacijske vještine, organiziranje različitih vrste radionica za odrasle i djecu, organiziranje obilazaka kulturnih i povijesnih lokaliteta, rad s ljudima, rad u dinamičnom timu.  Ako vas zanima jedno ili sve od navedenog, možete doći u organiziran posjet hotelu u četvrtak, 26. 5. 2022. u 13h. Nakon kratke prezentacije imat ćete priliku obići hotel i njegovu ponudu te upoznati se s operativnim radom nekoliko odjela. Kako bismo lakše organizirali grupe posjetitelja, svoje sudjelovanje možete prijaviti na poveznici: https://forms.gle/YhEZmGpNQtdmLdbj8 .
03.05.2022
Poštovani i dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu u suradnji s CISOK-om organizira radionicu na temu „Poduzetništvo, je li to za mene?“. Smatrate da je poduzetništvo samo za ekonomiste? Dođite i uvjerite se da ste upravo Vi izvrstan kandidat za postati budućim poduzetnikom. Radionicu će održati mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije i viša savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, u četvrtak 12.5.2022. u 13 sati, učionica 18. Kako bismo mogli organizirati radionicu sukladno epidemiološkim mjerama, molimo vas da svoje sudjelovanje prijavite do srijede 11.5.2021. preko poveznice:  https://forms.gle/Qz9EAtQ1vf68CMQf8 .   Voditeljica radionice je mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije zaposlena u CISOK-u – Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Niz godina bavi se individualnim i grupnim karijernim savjetovanjem studenata, nezaposlenih, učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja, te zaposlenih koji razmišljaju o promjeni u karijeri, odnosno izboru karijere. Drži radionice o strategijama donošenja karijernih odluka, procjene vlastitih potencijala, socijalnim vještinama važnima za uspjeh u svijetu rada, komunikacijskim vještinama i samomotiviranju. Radujemo se Vašem sudjelovanju!
03.05.2022
Poštovani studetni, U sklopu projekta AktivniST u organizaciji Poduzetničkog centra Split i Studentskog poduzetničkog inkubatora provode se ciklusi edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje će se ugostiti razni stručnjaci iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice. U svibnju nas očekuju dvije edukacije: 1) unutar Cilja 1 - Svijet bez siromaštva , 12. svibnja s početkom u 18:00h edukaciju će održati Nedjeljko Marković iz Hrvatske mreže protiv siromaštva na temu "Socijalna ulaganja za društvo jednakih šansi" 2) unutar Cilja 2 - Svijet bez gladi , 26. svibnja s početkom u 16:00 h edukaciju će održati Lucija Iličić iz udruge Mladi protiv gladi na temu "Što je to glad i je li ona samo fizička?" Prijaviti se možete preko poveznice - https://forms.gle/pDPSxeWMezQGFwBK9 Radionice se održavaju online, preko Zoom platforme. Svi prijavljeni dobit će poveznice za edukacije dan prije održavanja. Svi polaznici koji prođu sve radionice iz ovog ciklusa dobiti će Europass potvrdu za sudjelovanje. Projekt AktivniST sufinanciran je   sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske . /_news/42006/AktivniST - najava edukacija u svibnju.docx  
26.04.2022
Pratiš novosti iz  svijeta tehnologije i poduzetništva? Zanimaju te digitalne vještine i novi trendovi u marketingu? Želiš ili već jesi pokrenuo/la nešto svoje i zanima te daljnji napredak u karijeri? Ako je tvoj odgovor DA , ovim te putem želimo pozvati da nam se pridružiš na sedmom izdanju međunarodne konferencije za mlade - LEAP Summit koja će se ove godine održati u Zagrebu 12. i 13. svibnja u Branimir Mingle mallu, CineStar Zagreb.  LEAP Summit će ove godine okupiti  više od 2000 sudionika te svjetski poznate predavače iz različitih industrija i kompanija koji će svoje znanje podijeliti na 3 pozornice! Fokus konferencije je na multidisciplinarnom pristupu temama vezanim uz poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startupe i razvoj karijere. Sve sudionike očekuje bogati neformalni program koji će im pružiti priliku za networking, pokretanje i/ili širenje poslovanja te informiranje o novim poslovnim prilika!   Što očekivati od LEAP Summita 2022? 60+ predavača iz različitih industrija Stotine sudionika iz više od 20 zemalja svijeta Paralelni program na nekoliko pozornica Prilike za networking, širenje poslovanja i upoznavanje ljudi koji slično razmišljaju Nova zaposlenja kod najboljih hrvatskih i međunarodnih poslodavaca, nove prilike Inspirativno okruženje Radionice, paneli, predavanja te dodatni sadržaji i programi   Generalni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a sudjelovanje na LEAP Summitu je u potpunosti besplatno . Prijave su otvorene do popunjenja mjesta na konferenciji. Prijaviti se možete na: https://leapsummit.com/apply-now/   Za više informacija molimo pogledajte:   Website: https://leapsummit.com/ Event: https://www.entrio.hr/event/leap-summit-2022-10519 Facebook: https://www.facebook.com/LEAPCroatia Instagram: https://www.instagram.com/leapcroatia/ Vidimo se na LEAPu u Zagrebu! LEAP Summit organizacijski odbor
15.04.2022
Dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu u suradnji sa CISOK-om organizira radionicu na temu „Ispitajte svoje potencijale”. Poznavanje vlastitih potencijala nužna  je pretpostavka u uspješnom zapošljavanju i karijernom napretku. Želite upoznati svoje potencijale? Dođite i sudjelujte na radionici. Radionicu će održati mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije i viša savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, u četvrtak 28. travnja 2022. u 13 sati u učionici 18.  Kako bismo mogli organizirati radionicu sukladno epidemiološkim mjerama, molimo vas da svoje sudjelovanje prijavite do utorka 26.4.2022. preko poveznice:  https://forms.gle/zc1EXN4zcWWnoj3d7   Voditeljica radionice je mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije zaposlena u CISOK-u – Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Niz godina bavi se individualnim i grupnim karijernim savjetovanjem studenata, nezaposlenih, učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja te zaposlenih osoba koje razmišljaju o promjeni u karijeri, odnosno izboru karijere. Drži radionice o strategijama donošenja karijernih odluka, procjene vlastitih potencijala, socijalnim vještinama važnima za uspjeh u svijetu rada, komunikacijskim vještinama i samomotiviranju. Radujemo se Vašem sudjelovanju!
09.04.2022
  Dragi studenti, zahvaljujemo na iskazanom interesu za radionicu. Zbog velikog broja prijavljenih studenata, radionica će se sigurno ponovno organizirati. Do tada, pratite naše obavijesti i pozivamo vas da sudjelujete u drugim aktivnostima koje organizira Centar!  Svi prijavljeni studenti, radujemo se susretu u dogovoreno vrijeme!
03.04.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji s doc. dr. sc. Anom Torlak s Odsjeka za povijest umjetnosti, organiziraju radionicu na temu „Zaštita nepokretne kulturne baštine na primjeru solinske Gradine“ . Na radionici će se sudionici pobliže upoznati s metodologijom rada prilikom zaštite nepokretne baštine te će na konkretnim primjerima iz prakse učiti o procesu planiranja i realizacije obnove povijesnog lokaliteta kao i o mogućim preprekama. O temi će govoriti Silva Kukoč, dipl. arheo., Zrinka Radunić, dipl. ing. arh. te Josipa Ružić, dipl. ing. arh., a radionicu će moderirati doc. dr. sc. Ana Torlak. Radionica će se održati u utorak 12.4.2022. u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta (II. kat), Poljička cesta 35. Prijave za radionicu traju do ponedjeljka 11.4.2022. na: atorlak@ffst.hr . Radujemo se Vašem dolasku!
15.03.2022
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera u suradnji sa tvrtkom Human Capital d.o.o. organizira predavanje na temu  „Mogu li i želim li raditi u odjelu ljudskih resursa kada završim fakultet?“. Rad u ljudskim resursima obuhvaća poslove pronalaženja odgovarajućih zaposlenika, zapošljavanja i vođenja razvoja potencijala zaposlenika, a u posljednje vrijeme postaje jedno od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Na tim poslovima najčešće se zapošljavaju osobe različitih zvanja od psihologa, sociologa, pedagoga do ostalih osoba koje su završile studij društvenog i/ili humanističkog usmjerenja. Ako želite provjeriti bi li to moglo biti zanimanje za Vas, dođite na predavanje koje će održati predavačica Jasna Rilović, HR inzultantica, u srijedu (23.3.2022.) u 13:30 u učionici 5. Predavanje će trajati 60 min. Dobro došli ste! Predavačica Jasna Rilović, HR inzultatinca ima dugogodišnje iskustvo rada u odjelu ljudskih resursa u mnogim renomiranim stranim i domaćim tvrtkama. Osnivačica je i vlastite tvrtke Human Capital d.o.o. koja nudi usluge iz područja ljudskih resursa i aktivno surađuje sa mnogim nacionalnim tvrtkama, a pored toga provodi i program edukacije za rad u ljudskim resursima.
10.03.2022
Dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu u suradnji s CISOK-om organizira radionicu za studente na temu „Sve tajne dobre pripreme za razgovor za posao“. Razgovor za posao jedan je od glavnih dijelova selekcijskog postupka za prijem na radno mjesto i vrlo je važno znati kako se za njega pripremiti. Kako ostaviti dobar dojam, pripaziti na neverbalne signale koje nehotice šaljete, odgovoriti na uobičajena i neka pomalo nezgodna pitanja te uvjeriti ispitivača da ste baš Vi najbolji kandidat za željeni posao. Sve tajne dobre pripreme za razgovor za posao saznajte na radionici koju će održati mr. sc. Maja Frapporti – Roglić, profesorica psihologije i viša savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Radionica će se održati u četvrtak 24. ožujka 2022. u 13 sati u učionici 18 , na Filozofskom fakultetu u Splitu, Poljička cesta 35. Prijave za radionicu traju do utorka, 22. ožujka 2022.  Svoje sudjelovanje možete prijaviti na: https://forms.gle/u5eQ7QcUozTyDuwN9 . Voditeljica radionice je mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije zaposlena u CISOK-u – Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Niz godina bavi se individualnim i grupnim karijernim savjetovanjem studenata, nezaposlenih osoba, učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja, te zaposlenih koji razmišljaju o promjeni u karijeri, odnosno izboru karijere. Drži radionice o strategijama donošenja karijernih odluka, procjene vlastitih potencijala, socijalnim vještinama važnima za uspjeh u svijetu rada, komunikacijskim vještinama i samomotiviranju. Radujemo se Vašem sudjelovanju!  
16.02.2022
Poštovani studenti, Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu organizira peto izdanje društvenog hackathona Hack4Split. "Hackathon" je dvodnevno natjecanje usmjereno rješavanju društvenih problema te osmišljavanju društvenih inovacija u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. Natjecanje će se održati 9. i 10. travnja 2022. godine u coworking prostoru u Splitu. Prijave se vrše putem poveznice: https://forms.gle/Mie1U38xxMbycaZi7 , a otvorene su do 26. ožujka 2022. Za sve zainteresirane, koji prije same prijave žele dobiti više informacija, bit će organizirana dva Info sata , online preko Zoom-a, i to 14. i 21. ožujka s početkom u 17:00h U poveznici možete naći detalje o natjecanju i prijavi:  /_news/41696/Hack4Split 2022_Tekst najave.pdf
27.01.2022
Dragi studenti! Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt s ciljem doprinošenja rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo. Kroz veljaču vas očekuju četiri radionice na temu socijalnog poduzetništva. U prilogu se nalaze detalji o radionici:  /_news/36824/Najava edukacija u veljaci.pdf
09.01.2022
Dragi studenti! Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu organiziraju hackathon “Hack4Split” s ciljem doprinosa rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, te osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo. Ususret hackathonu, kroz siječanj vas očekuju dvije edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja problema lokalne zajednice: 11.1.2022. s početkom u 17:00h, “Tehnike generiranja ideja i UN Ciljevi održivog razvoja” 18.1.2022. s početkom u 17:00h , “Generiranje ideja za probleme lokalne zajednice u okviru UN ciljeva održivog razvoja” Edukacije će održati Michael Freer, vlasnik konzalting tvrtke za socijalno poduzetništvo “Ensoco”.  Više o edukaciji i prijavi možete naći ovdje:  /_news/41369/Hack4Split aktivnosti u sijecnju.pdf
09.12.2021
Poštovani i dragi studenti, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u Splitu u suradnji s CISOK-om organizira radionicu na temu „Procjena osobnih profesionalnih potencijala“. Osobni profesionalni potencijali nužna su pretpostavka u uspješnom zapošljavanju i karijernom napretku. Želite upoznati svoje potencijale? Dođite i sudjelujte na radionici. Radionicu će održati mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije i viša savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, u srijedu 15. prosinca 2021. u 12:30 sati u učionici 9 . Kako bismo mogli organizirati radionicu sukladno epidemiološkim mjerama, molimo vas da svoje sudjelovanje prijavite do utorka 14.12.2021. preko poveznice:   https://forms.gle/r14wcAZpmDZhPG669 . Voditeljica radionice je mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije zaposlena u CISOK-u – Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri. Niz godina bavi se individualnim i grupnim karijernim savjetovanjem studenata, nezaposlenih, učenika osnovnih i srednjih škola i njihovih roditelja, te zaposlenih koji razmišljaju o promjeni u karijeri, odnosno izboru karijere. Drži radionice o strategijama donošenja karijernih odluka, procjene vlastitih potencijala, socijalnim vještinama važnima za uspjeh u svijetu rada, komunikacijskim vještinama i samomotiviranju. Radujemo se Vašem sudjelovanju!
30.11.2021
Dragi studenti, Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Hack4Split” od 1.11.2021. do 30.4.2021. s ciljem doprinošenja rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo. Kroz projekt se mlade želi educirati o društveno-korisnom učenju i socijalnom poduzetništvu, a kao finale kroz dvodnevni društveni hackathon Hack4Split želi se mlade potaknuti da kreiraju rješenja za probleme lokalne zajednice te da po završetku programa nastave svoj rad u lokalnoj zajednici kao aktivni građani. Više o avim aktivnostima možete naći ovdje:  /_news/40331/Najava projekta Hack4Split.pdf
24.11.2021
Dragi studenti! Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskoga fakulteta organizira online radionicu Upravljanje projektima kao oblik poduzetništva mladih: primjeri iz prakse EU projekata. Poduzetništvo mladih je pokretačka snaga većine suvremenih gospodarstava, a razvijanjem poduzetničkog mindseta i poduzetničke kulture formira se klima koja njeguje razvoj poduzetničkog ponašanja. Poduzetništvo je svjesno i namjerno/planirano ponašanje pa je i o planiranju projektnih prijedloga moguće promišljati kao o specifičnom obliku poduzetništva. Unutar ovog predavanja, predavači će posebnu pozornost posvetiti najvažnijim elementima projektnih prijedloga u odnosu na pozive/programe nadležnih tijela, pri čemu se koristi tzv. pristup logičke matrice. Prikazat će se primjeri iz prakse uspješno provedenih EU projekata (ESF; Progress – EaSI i dr.), koji pokazuju kako projektni rad može biti važan čimbenik i izazov prilikom (samo)zapošljavanja i poslovanja mladih. Radionica će se održati u četvrtak 2. prosinca 2021. u 14 sati na platformi Google Meet, pristupni je kod: amandari . Voditelji radionice su Tea Gutović, nasl. asistentica i Toni Popović, asistent s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu. Očekivano je trajanje radionice 60 minuta. Prijave za radionicu traju do srijede 1. prosinca 2021. te vas molimo da ispunite kratki obrazac za prijavu: https://forms.gle/zo69A2JTbeDzrveB7 . Voditelji radionice: Tea Gutović , doktorandica je Poslijediplomskog doktorskog studija sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je zaposlena kao vanjska suradnica na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu i Ekonomskom fakultetu u Splitu. Znanstveno i stručno područje njenog interesa su lokalno gospodarstvo i poduzetničke namjere mladih te poduzetništvo u sportu, iz kojih kontinuirano objavljuje znanstvene radove i sudjeluje na znanstvenim konferencijama. Aktivno sudjeluje u nacionalnim i međunarodnim projektima te je članica Znanstvenog centra za školsku efektivnost i menadžment. Toni Popović , doktorand je Poslijediplomskog doktorskog studija sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Poslijediplomskog doktorskog studija Humanističke znanosti pri Filozofskom fakultetu u Splitu. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu te kontinuirano objavljuje znanstvene i stručne radove i sudjeluje na znanstvenim konferencijama. Primio je niz nagrada za uspješnost u znanstvenom radu, bio koordinator i voditelj projekata (su)financiranih od strane EU u udruzi Zdravi grad i na Filozofskom fakultetu u Splitu te je član istraživačkog tima Znanstvenog centra za školsku efektivnost i menadžment. Radujemo se vašem sudjelovanju!
24.11.2021
Dragi studenti! Zaznima vas kako možete proširiti svoja znanja i iskušati se u novim izazovima. Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB” , pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Prosinac donosi novu temu mjeseca - “3D modeliranje i 3D printanje” . Računalna grafika danas je toliko napredovala da gotovo i nema aspekta života u kojem se ona ne pojavljuje. 3D modeliranje je sastavnica računalne grafike, a kao tehnika omogućuje pretvaranje matematičkih prikaza u trodimenzionalni objekt. Zadnjih godina sve češće je korištenje 3D modela za 3D printanje, kojim se dobiva fizički proizvod u relativno kratkom vremena. Ta grana je još uvijek prilično mlada i proći će još neko vrijeme prije nego što uđe u svakidašnju upotrebu. Stoga vam donosimo 4 radionica iz svijeta 3D modeliranja i 3D printanja: 9. prosinca s početkom u 16:00h, Bojan Čabradi iz tvrtke BeeFactor8.eu na temu “Vizualizirajte ideju u 3D uz Fusion 360, 1. dio” 10. prosinca s početkom u 16:00h, Bojan Čabradi iz tvrtke BeeFactor8.eu na temu “Vizualizirajte ideju u 3D uz Fusion 360, 2. dio” 14. prosinca s početkom u 11:00 h, Nikola Blažević iz tvrtke 3DPrintaj - Mikrotvornica d.o.o. na temu “Osnove za uspješno 3D printanje 1.dio” 15. prosinca s početkom u 11:00 h, Nikola Blažević iz tvrtke 3DPrintaj - Mikrotvornica d.o.o. na temu “Osnove za uspješno 3D printanje 2.dio” Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme. Svi polaznici koji prođu sve edukacije iz ovog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.). Prijave za navedene radionice mogu se pronaći poveznici ili na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora. Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije , a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.
02.11.2021
Dragi studenti! Predstavljanje programa i rada Studentskog poduzetničkog inkubatora studentima Filozofskog fakulteta održat će se u utorak 9. studenog 2021. godine u predavaonici 4 s početkom u 10:30h sati. Studentski poduzetnički inkubator namjenjen je svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu. SPI pruža eduakciju u području poduzetništva, poslovno savjetovanje i mentoriranje, a kroz mrežu suradnika potiče studente i mlade na poslovno umrežavanje. Pozivaju se svi studenti koje zanimaju mogućnosti i prilike koje nudi Studentski poduzetnički inkubator da prisustvuju predstavljanju. Više informacija o SPI-ju i programu za mlade možete pronaći na poveznici:  http://spi.efst.hr/budi-i-ti-dio-studentskog-poduzetnickog-inkubatora-mjesta-za-sve-poduzetne-i-proaktivne-studente-sveucilista-u-splitu . Zbog uvažavanja epidemioloških mjera molimo sve zainteresirane studente da svoje sudjelovanje najave na:   https://forms.gle/71yar6DRwSMBVqwP7 .
08.10.2021
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nudi posjetiteljima obilazak virtualnih štandova izlagača, uz zanimljiv popratni program za učenike, studente, njihove roditelje, ali i za nastavnike i istraživače. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), kako bi svim zainteresiranim posjetiteljima omogućio da uspješno upišu studij, onima koji studiraju da što uspješnije studiraju zahvaljujući financijskoj potpori ili korisnoj stručnoj praksi te svima koji završavaju studij da budu što uspješniji u prelasku na tržište rada. SAS je neprofitni sajam koji IRO organizira kako bi omogućio učenicima i studentima da realiziraju svoje obrazovne potencijale. SAS je ponovo u online izdanju, a održat će se u srijedu, 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati. Sajmu se pristupa putem web stranice IRO-a  www.iro.hr . Posjetitelji mogu razgledati SAS potpuno besplatno uz unaprijed ispunjenu prijavnicu. Kako bi na vrijeme dobili upute za pristup virtualnom SAS-u, zainteresirani mogu obrazac preuzeti i  OVDJE .
20.09.2021
Poštovani studenti, Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Do kraja rujna vas očekuju edukacije na temu "Vodstvo i liderstvo". Više informacija možete naći u nastavku:  /_news/37512/Studentski digitalni HUB u rujnu.pdf
10.09.2021
Poštovani studenti,  Hrvatski ured za kreativnost i inovacije otvara prijave za volontere za LEAP Summit na koje se možete prijaviti putem poveznice: https://leapsummit.com/volunteer-leap-summit/  . LEAP Summit je jedna od najvećih međunarodnih konferencija za mlade profesionalce koja se svake godine održava u Zagrebu. Posljednja dva izdanja konferencije su zbog pandemije bila u online obliku no posljednje offline izdanje u  2019. godini okupilo je +3,500 sudionika iz 40+ zemalja te više od 100+ predavača na 4 paralelne pozornice. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz tehnologije, IT, poduzetništvo, razvoj karijere i inspirativne priče. Konferencija je besplatna za sve odabrane sudionike. Također, organiziraju se tečajevi i webinar koji su potpuno besplatni. Prvi webinar je vezan uz temu zapošljavanja mladih i izradu CV-a te prilagođavanje istog za određene poslove. Webinar će se održati 9.9. u 17 sati putem ZOOM-a. Voditeljica radionice je Martina Raškaj, savjetnica za životopise i zapošljavanje. Poveznica za prijave:  https://forms.gle/oY3VYF93ZQEwmqw56 .
20.08.2021
Poštovani studenti, tvrtka MTS online ( https://mtsonline.hr/ ) iz Varaždina nudi studentima mogućnost stalnog zaposlenja. Na poveznici možete pronaći detaljniji opis poslova i jezika koji se traže. Stretno! Natječaj za posao prevoditelja
28.05.2021
Istraživanje potreba studenata za sudjelovanjem na radionicama Poštovana studentice! Poštovani studentu! Na poveznici se nalazi upitnik kojim se žele ispitati potrebe studenata za sudjelovanjem u radionicama na temu profesionalnog razvoja. Sva pitanja su anonimna, a rezultati će se koristiti isključivo za organizaciju radionica pri Centru za planiranje i razvoj karijera na Filozofskom fakultetu u Splitu. Stoga, ljubazno Vas molimo da na sva pitanja iskreno odgovorite. Unaprijed zahvaljujemo na Vašim odgovorima.