MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Pleter je časopis Udruge studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ – ISHA-e Split. U pravilu izlazi jednom godišnje, u tiskanom i online obliku, u izdavaštvu Udruge, a uz financijsku pomoć Sveučilišta u Splitu za tisak kroz javne natječaje i pozive za prijavu projekata. Časopis je svoje objavljivanje započeo 2017. godine, te je od tada konzistentno bio objavljivan svake godine.

Časopis je indeksiran na portalu znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak, a dostupan je i na stranicama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i na stranicama Udruge. Časopis ima tiskani i mrežni ISSN.

Cilj udruge, kao i njezinog časopisa, jest popularizacija historiografije i povijesti, arheologije, povijesti umjetnosti i srodnih znanosti. Časopis objavljuje radove studenata povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije i srodnih znanosti, bili oni izvorni znanstveni, stručni ili pregledni radovi. Časopis također objavljuje recenzije knjiga, osvrte na konferencije i simpozije i slične formate.


Velik iskorak je napravljen 2022. godine, kada je broj časopisa izdan u dvojezičnom izdanju (hrvatski i engleski jezik) čime se otvorio prostor studentima izvan područja bivše Jugoslavije, da u časopisu objave svoje radove, ali i splitskim i hrvatskim studentima da svoje radove učine dostupnima čitateljima diljem svijeta. Tako se časopis može pohvaliti da je u svojim izdanjima predstavio radove studenata iz Velike Britanije, Poljske itd.


Arhiva izdanja