MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

 

Adresa: Poljička cesta 35, 21000 Split

 

Voditeljica centra:

doc. dr. sc. Suzana Tomaš

suzana@ffst.hr

 

Tajnica centra:

Maja Tudor, dipl. oec.

e-mail: mtudor@ffst.hr

telefon: 021/545-551


O Centru za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja

U suvremenim društvenim i  gospodarskim okolnostima cjeloživotno obrazovanje postalo je sastavni dio obrazovnih sustava a namijenjeno je osobnom i profesionalnom usavršavanju te povećanju konkurentnosti i zapošljivosti na tržištu rada kroz verificirane programe.

Centar za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja Filozofskog fakulteta u Splitu – CIRCO osnovan je 2011. godine te od tada uspješno djeluje u promicanju cjeloživotnog obrazovanja, s posebnim naglaskom na stjecanje nastavničkih kompetencija.

Postojeći programi centra CIRCO verificirani su od strane Senata Sveučilišta u Splitu odnosno Ministarstva znanosti i obrazovanja te su prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi obvezna kompetencija koja je potrebna za nastavnički i pedagoški rad u školi.

U programima Centra sudjeluju brojni stručnjaci s višegodišnjim iskustvom na području pedagogije, andragogije, psihologije i drugih područja, te brojni nastavnici i suradnici iz prakse, što značajno doprinosi kvaliteti naših programa koje svake godine pohađa sve veći broj polaznika.

 

Verificirani Programi Centra za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja 

 1. Program pedagoško – psihološko – didaktičko – metodičkog obrazovanja namijenjen je polaznicima koji su tijekom ranijeg školovanja stekli minimalno 180 ECTS bodova, a žele biti nastavnici. Program traje 2 semestra, a polaznici po završetku stječu 60 ECTS bodova.

 

 1. Program stjecanja pedagoških kompetencija strukovnih učitelja i suradnika u nastavi namijenjen je
  polaznicima koji nemaju završeno visokoškolsko obrazovanje, a žele biti strukovni učitelji i suradnici u nastavi. Program je usklađen sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te je propisan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a polaznici po završetku Programa stječu 60 ECTS bodova.

 

 1. Programi namijenjeni stjecanju i usavršavanju nastavničkih kompetencija u visokoškolskom obrazovanju te razvoju visokoškolskih kurikuluma

Centar nudi suvremene, atraktivne i zanimljive programe i radionice namijenjene stjecanju i usavršavanju kompetencija visokoškolskih nastavnika te razvoju visokoškolskih kurikuluma. Programe realiziraju visokoškolski nastavnici s dugogodišnjim iskustvom prilagođavajući ih specifičnim potrebama drugih fakulteta i visokoškolskih nastavnika. Centar nudi sljedeće kraće programe:

 1. Komunikacija i grupna dinamika u visokoškolskoj nastavi   
 2. Suvremene nastavne strategije i metode u visokoškolskoj nastavi
 3. E-učenje u visokoškolskom obrazovanju
 4. Istraživanja kvalitete visokoškolske nastave
 5. Izrada predmetnih kurikuluma u visokoškolskom obrazovanju
 6. Vrednovanje postignuća studenata
 7. Unapređenje kompetencija u visokom obrazovanju – 1. ciklus
 8. Engleski jezik za visokoškolske nastavnike
 9. Izrada programa cjeloživotnog obrazovanja u sustavu visokog školstva: mikrokvalifikacije
 10. Osnove talijanskog jezika u hotelijerstvu i ugostiteljstvu
 11. Usvajanje i usavršavanje stručnih kompetencija učitelja i nastavnika talijanskog jezika
 12. Informacijske vještine pri pisanju znanstvenog rada
 13. Javni nastup za sveučilišne nastavnike

16.07.2021

Izdavanje Potvrde o završetku PPDMO

Polaznici koji su položili sve ispite i završili praksu, trebaju imati ocjene svih kolegija (osim prakse) upisane u  ISVU sustav.

Potvrdu o završetku PPDMO polaznici/-e trebaju mailom zatražiti od tajnice CIRCO-a.

Popis obavijesti

NOVOSTI PPDMS

16.05.2024
Filozofski fakultet u Splitu raspisuje natječaj za upis u program cjeloživotnog obrazovanja  Program stjecanja pedagoških kompetencija strukovnih učitelja i suradnika u nastavi  (Program PPDMS). Tekst natječaja nalazi se na ovoj poveznici. Prijavnica se nalazi na ovoj poveznici.  
29.06.2021
Radno vrijeme tajništva Centra za istraživanje i razvoj cjeloživotnog obrazovanja (CIRCO):  svakim radnim danom od 9 do 11 sati.

Edukacije za usavršavanju nastavničkih kompetencija u visokoškolskom obrazovanju