MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

06.09.2022

Otvorenje izložbe Žensko dopisivanje

Skupna izložba pod nazivom FEMALE CORRESPONDENCE / ŽENSKO DOPISIVANJE bit će svečarno otvorena u četvrtak, 8. rujna 2022. s početkom u 20 sati na prvom katu Sveučilišne galerije, Ruđera Boškovića 31.

Suvremena tehnologija donijela je u društvo gubitak pažnje što je rezultiralo površnim izmjenjivanjem i usvajanjem informacija. "Ovim projektom želimo izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada - grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma", navele su autorice projekta Tihana Karlović i Mateja Rusak, koje su ga započele u siječnju 2019. godine.

U 2019. godini u projekt je bilo uključeno šest umjetnica, tri iz Hrvatske (Dora Bakek, Kristina Pongrac Ana Salopek), umjetnica iz Poljske (Anna Trojanowska), SAD-a (Raluca Iancu) i Irske (Raquel Amat).

U 2020. godini projektu su se pridružile Carmen Bačura Potočić (HR), Gloria Sellan (HR), Iva Gobić (HR), Maja Zemunik (HR), Maja S. Franković (HR), Svetlana Jakimovska – Rodić (SLO), Irena Kečkeš (SAD), Monika Jurić (CH) i u 2021. Yoshimi Teh Soo Mei (Havaji), Jasna Šikanja (HR) i Karen Kunc (SAD).

Izložba je potpomognuta sredstvima Grada Splita i Ministarstva kulture i medija RH, a ostaje otvorena do 22. rujna 2022. godine.

Više detalja dostupno je na pozivnici:

/_news/42671/POZIVNICA .jpg

Popis obavijesti