MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

05.12.2022

Studentice i profesorice Učiteljskog studija na ENTER konferenciji

ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija, organizira se u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama.

2. i 3. prosinca studentice Filozofskog fakulteta Učiteljskog studija, smjera Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju, zajedno s doc.dr.sc. Suzanom Tomaš, doc.dr.sc. Ladom Maleš i Marijanom Vrdoljak te nastavnom bazom Zajednica tehničke kulture na mjesto izlagača predstavile su vlastiti rad te teme kojima se bave u svakodnevnom radu.

U sklopu kolegija Alati za poučavanje početnog programiranja, studentice se educiraju na području interdiciplinarne znanosti robotike, te isto primjenjuju na praktičnim primjerima - uspomoć konstrukcijskih setova, Lego Mindstorms, oblikuju i programiraju razne uređaje. Navedeni uređaji interaktivni su, zanimljivi i djeci i odraslima, stoga su lako primjenjivi na svim razinama nastave. Osim robota koje su samostalno konstruirale i osposobile do funkcionalnosti, studentice su zainteresiranima predstavile i sam Fakultet te iskustva studiranja, a oni najhrabriji su zaigrali i kviz o Adventu!

ZTK grada Splita, kao i udruge članice, predstavljali su tajnik Zajednice Tomislav Nikolić i stručna suradnica u Zajednici, Ella Rinčić. Vizualni primjeri uređaja koji se programiraju, učenički radovi oblikovani za natjecanja (raketno modelarstvo) ili u sklopu provođenja raznih radionica koje se sustavno provode u Zajednici, ali i po osnovnim školama u Splitu i okolici (robotika, automatika, programiranje, modelarstvo), pružili su uvid u aktivnosti kojima se Zajednica bavi.

Zajedničko predstavljanje za istim stolom omogućilo je i predstavljanje nedavno ostvarene suradnje, u kojoj je Zajednica tehničke kulture grada Splita postala i nastavna baza Filozofskog fakulteta, te u sklopu koje razmjenjujemo znanja, iskustva, mentorstva i dobru volju!

 

Popis obavijesti