MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

21.09.2023

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA FILOZOFSKOG FAKULTETA

U srijedu 20. rujna, točno u podne održana je svečana sjednica Filozofskog fakulteta u Splitu kojoj su prisustvovali dekanica prof. dr. sc. Gloria Vickov, zatim prodekani izv. prof. dr. sc. Antonela Marić, prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac i izv. prof. Vedran Barbarić, te rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. Dragan Ljutić, profesori emeriti Filozofskog fakulteta Joško Božanić i Josip Milat te ostali uvaženi gosti.

Ovom se svečanom sjednicom obilježio kraj vrlo uspješnog šestogodišnjeg dekanskog mandata prof. dr. sc. Glorije Vickov i prodekana Filozofskog fakulteta u Splitu. Rektor Sveučilišta prof. dr. Dragan Ljutić čestitao je dekanici Vickov na uspješnom vođenju Fakulteta i zaželio joj puno uspjeha u daljnjem radu. Zahvalu u ime zaposlenika joj je uputio prodekan za financije i poslovanje Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Vedran Barbarić, te još jednom podsjetio nazočne na odlične rezultate, postignute unatoč brojnim problemima i izazovima s kojima se kolektiv suočavao tijekom godina. Profesor emeritus Josip Milat istaknuo je činjenicu da je Fakultet danas visoko rangirana i prepoznata visokoobrazovna institucija grada Splita, kao i splitskog sveučilišta i Republike Hrvatske u cjelini.

Dekanica Gloria Vickov se u svom pozdravnom govoru na kraju svečane sjednice zahvalila svim djelatnicima fakulteta, studentima i studentskom zboru, te posebno svom prodekanskom timu, u prvom, kao i drugom mandatu. Istaknula je kako je počašćena i ponosna na prilici da bude prva žena na čelu Filozofskog fakulteta u Splitu, te izrazila zahvalnost na svim uspješno realiziranim planovima tijekom šestogodišnjeg mandata.

Prigodom svečanosti dodijeljene su nagrade zaslužnim članovima akademske zajednice. Ovogodišnja nagrada za životno djelo pripala je profesorici emeriti Ljerki Šimunković, za izniman doprinos ustrojavanju, razvoju i djelovanju Fakulteta te promicanju njegovog položaja i ugleda u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. 

Nagrada za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu dodijeljena je izv. prof. dr. sc. Daliboru Prančeviću, za znanstveno područje humanističkih znanosti te izv. prof. dr. sc. Mariji Brajčić, za znanstveno područje interdisciplinarnih znanosti.

Za izvrsnost u nastavnom radu, odnosno za posebno uspješan rad u nastavi kao i ostalim oblicima rada sa studentima nagrađene su izv. prof. dr. sc. Ivanka Buzov te prof. dr. sc. Renata Relja s Odsjeka za sociologiju.

Nagrađeni su i najbolji studenti za postignuća i uspjeh u nastavnim i izvan-nastavnim aktivnostima u akad. god. 2021/22. Nagrade su pripale sljedećim studentima:

Antonija Bekavac – diplomirana magistrica, za postignuća na 4. godini sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog Učiteljskog studija.;          

Emanuela Suša- studentica prijediplomskog studija, za postignuća na 2. godini sveučilišnog prijediplomskog studija Filozofije Njemačkog jezika i književnosti;

Maja Ćosić- studentica diplomskog studija, za postignuća na 1. godini sveučilišnog diplomskog studija Pedagogije i Engleskog jezika i književnosti.

Posebna priznanja dekanice Filozofskog fakulteta u Splitu pripala su:

Prof. dr. sc. Vjekoslavu Krželju, višegodišnjem vanjskom suradniku na Odsjeku za rani i predškolski odgoj.

Mirjani Bakotić koja je više od trideset godina bila vanjska suradnica Odsjeka za rani i predškolski odgoj na nizu metodičkih predmeta te je svojim radom unaprijedila nastavni rad.

Posebno priznanje dekanice za izniman doprinos ostvarivanju visoko kvalitetne suradnje između Fakulteta i Umjetničke akademije u Splitu kojom se inicirala sada već tradicionalna, posve inovativna manifestacija Friendship in May, dodjeljeno je i redovitoj profesorici s Umjetničke akademije, Ivani Tomić Ferić te izvanrednoj profesorici, Vesni Podrug Kossjanenko, s iste institucije.

Priznanje je zavrijedila i Haidi Mimica Tudor, višegodišnja vanjska suradnica Filozofskog fakulteta, prethodno i Visoke učiteljske škole, na Odsjeku za učiteljski studij koja je stručnim i organizacijskim kompetencijama dala znatan doprinos unaprijeđenju praktičnog dijela nastave na modulu učenja engleskog kao stranog jezika.

Lauraeti su još i Maja Kuzmanić, glavna tajnica Filozofskog fakulteta, Marijana Erstić izvanredna profesorica na Odsjeku za njemački jezik i književnost, dr. sc. Marijo Krnić s Odsjeka za učiteljski studij te Petar Bogić, student završne godine njemačkog jezika i književnosti i engleskog jezika i književnosti.

Zahvalnice za dugogodišnji rad dobili su: prof. dr. dr. sc. Anči Leburić, dugogodišnja voditeljica računovostvene službe Magda Karin i izv. prof. dr. sc. Esmeralda Sunko.

Jedna od dimenzija stručnog i nastavnog djelovanja, kojom se Filozofski fakultet osobito diči, jest uspješna suradnja s dugogodišnjim mentorima iz suradničkih ustanova koji studentima ovog fakulteta osiguravaju visoko kvalitetnu praktičnu nastavu i uvid u implementaciju suvremenih znanstvenih spoznaja u odgojnom i nastavničkom radu. Tako su zahvalnice za dugogodišnju suradnju u realizaciji praktičnog dijela nastave na studijima Filozofskog fakulteta u Splitu dodijeljene sljedećim mentorima:

1. Esmeralda Stanišić, OŠ Spinut, Split

2. Vini Ballarin, OŠ Spinut, Split

3. Ivana Lerotić, OŠ Kneza Mislava, Kaštel Sućurac

4. Slaven Škrabić, Turističko-ugostiteljska škola Split

5. Andrea Bilandžić, Turističko-ugostiteljska škola Split

6. Mirjana Milovac Krželj, Turističko-ugostiteljska škola Split

7. Miranda Matković, Turističko-ugostiteljska škola Split

8. Dijana Ledić Begonja, Prirodoslovna škola Split

9. Hajdi Jelaska - Relja, Prirodoslovna škola Split

10. Nikolina Crnjac Matas, OŠ Skalice

11. Filip Modrić, OŠ Don Lovre Katića Solin

12. Tatjana Kljenak, DV Radost

13. Marijana Čović, OŠ Kamen Šine

14. Nataša Kokan, OŠ Lučac

15. Agnes Jelačić, OŠ Gripe

Fotogalerija

Popis obavijesti