MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem interinstitucionalnih sporazuma i natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja.

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

 

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

 

Od 2019. godine, Sveučilište u Splitu član je Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), jednog od međunarodnih saveza inicijative Europskih sveučilišta čiji je cilj transformacija europskog visokoobrazovnog prostora.

Više o mogućnostima za učenje, praksu, usavršavanje, mobilnost, istraživačku suradnju i sudjelovanje koje nudi alijansa SEA-EU saznajte na poveznici

 

 


23.11.2022

EACEA INFO DAYS (ON LINE)

The European Education and Culture Executive Agency (EACEA) is organising three Infodays on the international dimension of the Erasmus+ Programme and a specific Infoday on Erasmus+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - 2023 Call for proposals.

These four Infodays are targeting the following stakeholders and/or Regions:

 

  1. The international dimension of the Erasmus+ Programme: focus on newcomers (25/11/2022):

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-international-dimension-erasmus-programme-2022-11-25_en

 

  1. The international dimension of the Erasmus+ Programme: focus on Latin America and Caribbean (29/11/2022):

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-international-dimension-erasmus-programme-focus-latin-america-and-caribbean-2022-11-29_en

 

  1. The international dimension of the Erasmus+ Programme: focus on Sub-Saharan Africa (01/12/2022):

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-international-dimension-erasmus-programme-focus-sub-saharan-africa-2022-12-01_en

 

  1. General Infoday on Erasmus+ Capacity Building in Higher Education (09/12/2022):

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-erasmus-programme-capacity-building-higher-education-2022-12-09_en

Popis obavijesti