MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Časopis Humanist je pokrenut 2014. godine i ujedinio je u stvaralaštvu studente svih odsjeka koji djeluju pri Fakultetu.
Od dvobroja 2020./21. godine časopis se objavljuje u novom sazivu uredništva i u novom, prilagođenom i manjem formatu. Teme pojedinih svezaka aktualne su i od dvobroja 2020./21. glase Pandemija – humanizam – humanitet (2020./21.), potom Psihologija i kulture mira (2022.) te Fotografija, film i novi mediji (2023.).
Humanist objavljuje originalne književne, likovne i stručne radove studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao i njihove osvrte na događanja i predavanja te recenzije knjiga, filmova itd. Tekstovi se zaprimaju na hrvatskom jeziku i na svim jezicima koji se mogu studirati na Filozofskom fakultetu u Splitu.


Arhiva izdanja

20.04.2023

časopis HUMANIST - Call for Papers

Humanist
FOTOGRAFIJA – FILM – NOVI MEDIJI
Call for Papers

Studentski časopis Humanist Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu poziva sve zainteresirane na suradnju. Novi broj na temu FOTOGRAFIJA – FILM – NOVI MEDIJI već je u nastajanju. Uredništvo se stoga raduje prijedlozima ili već gotovim radovima. 
Radovi mogu biti književni, esejistički, grafički, likovni, oni mogu predstavljati razgovore s kolegicama i kolegama, osvrte na filmove, izložbe, knjige, gostujuća predavanja, predstave, intervjue s docenticama i docentima... 
Gotovi radovi trebaju biti dostavljeni na e-mail uredništva do 21.07.2023. god. Postoji i mogućnost publiciranja pojedinih radova na stranome jeziku. Veselimo se svakom kontaktu! Svi prijedlozi i radovi, kao i konstruktivne kritike ili pohvale, dobrodošli su!

Uredništvo časopisa Humanist
humanist@ffst.hr
 

Popis obavijesti